- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавські активісти в полоні у терористів

Наприкінці минулого тижня надійшла тривожна інформація про захоплення у полон терористами “ЛНР” групи волонтерів із Полтавщини, які везли на Схід гуманітарну допомогу для українських військових.
На своїй сторінці у Facebook начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області полковник Юрій Сулаєв 21 червня повідомив, зокрема, таке: “Зараз встановлюються усі обставини події. У зв’язку з цим просимо громадян самовільно не здійснювати такі поїздки в зону бойових дій, не ризикувати життям та не давати можливості терористам спекулювати заручниками…”
Нині, за словами Юрія Сулаєва, вдалось з’ясувати, що полонених громадських активістів четверо (серед них є одна жінка), свою поїздку вони ні з ким не погоджували, а вирушили на Донбас, вважаючи це своїм громадянським обов’язком. Метою активістів була не тільки доставка матеріальної допомоги, а й вивезення мирного населення з територій, на яких тривали обстріли.
Полтавці прибули на Луганщину особистим транспортом. Терористи затримали їх біля пункту пропуску “Должанський”. Надалі заручників тримали під Антрацитом.
За попередніми даними, всі четверо полонених живі, але жодного зв’язку з ними, на жаль, немає. Не вдається достеменно встановити й місце, де полонені перебувають тепер. Утім активно ведеться співпраця з різними відомствами та зацікавленими особами, які б допомогли з’ясувати обставини.
Управління МВС України у Полтавській області закликає громадян дослухатися до попереджень правоохоронців і самовільно не вирушати у небезпечні регіони.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]