- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Юрій ЧОП: “Повноваження повинні бути підкріплені реальними коштами та організаційними можливостями”

Голова Шишацької районної ради Юрій Олександрович ЧОП народився 27 червня 1970 року в селищі Шишаки. Розпочинав трудову діяльність слюсарем ремонтно-транспортного підприємства. Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут за спеціальністю “Економіст-організатор аграрного менеджменту”. Здобув другу вищу освіту магістра державного управління у Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України.
Працював заступником, першим заступником голови Шишацької райдержадміністрації; у міжрайонній податковій адміністрації, виробничих підрозділах ТОВ “Агрофірма імені Довженка”, виконуючим обов’язки керуючого Шишацьким відділенням Ощадного банку. В квітні нинішнього року обраний головою районної ради.
Позапартійний. Одружений, має доньку.

1. Як фінансист, економіст, податківець з багаторічним досвідом переконаний, що першочерговими кроками у давно назрілій системі реформування влади повинні стати не лише передача повноважень на місця. Повноваження повинні бути підкріплені реальними коштами та організаційними можливостями для вирішення давно назрілих проблем громади.
Громада і її лідери повинні переконатися: чим ефективніше вони вестимуть економічну діяльність, більше зароблятимуть, діятимуть у легальній площині сплати податків, тим краще й комфортніше почуватиметься все місцеве населення. Зміни до Конституції й вітчизняного законодавства повинні захистити цей постулат. Справжній господар родини, сільради чи громади повинен за європейським принципом усвідомити: треба навчитися й заробляти кошти, й нести повну відповідальність за їх якнайраціональніше використання.
Надмірна централізація влади призвела до безпорадності місцевого самоврядування. Після децентралізації функції адміністрацій слід передати місцевим виконавчим комітетам. Левову частку податків і надходжень регіони мають залишати на власні потреби, а до центрального бюджету відраховувати кошти, які спрямовуватимуться на чітко визначене виконання функцій державного рівня.
2. Середньостатистична зарплата у легальному секторі економіки для більш ніж п’яти тисяч постійно задіяних фахівців району нині в середньому становить близько трьох тисяч гривень. Це один з найоптимістичніших показників не лише для аграрних районів України, а й для всієї Полтавщини.
Завдяки дотриманню всіх найпередовіших норм і стандартів вирощування очікуємо отримати рекордний урожай високорентабельної озимої пшениці, цукрових буряків, кукурудзи, соняшнику, сої. Виробництво молока збільшилося майже на 1900 тонн.
Вагомий вклад у розвиток агропромислового сектора вносять: відомий на Полтавщині флагман виробництва – “Агрофірма імені Довженка”, її основні виробничі та сільськогосподарські структурні підрозділи; приватне підприємство “Агроекологія”, СТОВ “Воскобійники”, приватне сільськогосподарське підприємство “Нива”, потужні агроформування “Вікторія-Агроекспо”, “Федунка”; активно діючі на території гоголівського краю структурні підрозділи газонафтодобувних компаній “ДТЕК” , “Пласт”; ряд інших ефективно діючих промислових та комерційних структур, фермерських господарств. Звісно, не всі проблеми вирішено. Неабияких зусиль докладаємо заради пошуків порозуміння із реальними співвласниками задля відновлення експлуатації Шишацького цегельного заводу.
3. Першочерговим у роботі вважаю збереження та примноження заслужено здобутого протягом останніх десятиліть статусу Шишацького району як одного із флагманів розвитку в Україні аграрного, промислового та переробного секторів виробництва. Районна рада повинна стати дієвим координатором покращення доступу жителів гоголівського краю до соціальної інфраструктури, модернізації інженерних комунікацій соціальних споруд та житлово-комунальної сфери, покращення стану доріг; поступового доведення до рівня європейських стандартів об’єктів охорони здоров’я, освіти, культури та спорту.
Шишацький район має надійні перспективи для розвитку. В поточному році працюватимемо над зростанням доходів населення та бюджетів різних рівнів, залученням нових інвестицій, підтримкою розвитку підприємництва. Довіру людей до влади можна підтвердити двома шляхами: моральністю і конкретними справами на користь громади.

Print Friendly, PDF & Email [1]