- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Короновані вітри Великого Лугу

У Києві відбулася ХIV церемонія нагородження лауреатів Міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова”. Серед переможців названа і наша землячка – 28-річна полтавка Олена Колінько. Вона отримала першу премію в номінації “Твори для дітей” за роман “Вітри Великого Лугу”. Твір, написаний у жанрі фентезі, розповідає про козаків-характерників, які рятують українську землю від навислої загрози, при цьому потрапляють у неймовірні пригоди, шукаючи свою долю і долю своєї Батьківщини.
Сама Олена, філолог за фахом, закінчила Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка. Вона розповіла, що писати маленькі казочки для племінників, вірші почала ще зовсім юною. “Вітри Великого Лугу” можна назвати першим розлогим твором. Працювала над ним майже рік. Відправити роман на “Коронацію слова” вирішила, щоб спробувати свої сили. “Звісно, про премію мріяла, але, правду кажучи, не дуже розраховувала, – говорить Олена. – А ще відправила тому, що хочеться поділитися своєю казкою. “Коронація…” – конкурс престижний і вимогливий”.
Олена Колінько також відкрила маленький творчий секрет: коли писала роман, на історичні джерела не спиралася, у творі більше вигадки, а минуле – для колориту. “Козацька доба – загадкова, цікава, на неї чудово лягає жанр фентезі, яким я і сама захоплююсь. Тому без характерників було просто не обійтися”.
Олені, звісно, хотілося б видати і книгу, але це поки що – тільки в планах, бо треба немало коштів.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]