- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поважні випускники

У Кременчуці першими свій випускний вечір відсвяткували студенти університету третього віку Крюківського району. Тут упродовж навчального року понад 170 людей поважного віку безкоштовно отримували знання на таких факультетах: «Історико-краєзнавчий», «Основи медицини та здорового способу життя», «Мистецький», «Інформаційних технологій», «Правознавство» та на факультативі іноземних мов й у Школі православ’я.
Заняття проходили на базі коледжу КрНУ ім. Михайла Остроградського та у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Крюківського району. До викладання залучались фахівці-волонтери, які мають високий професійний рівень і досвід. Зокрема це – працівники міського краєзнавчого музею, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги населенню, працівники бібліотек міста, пенсіонери-волонтери, які мають освіту відповідного напряму. За програмою курсу студенти вивчали теми, що стосуються проблем людей старшого віку, знання щодо збереження здоров’я, організації життя, організації дозвілля, правової грамотності, вміння використовувати сучасні комунікаційні та інформаційні технології. Організатори та викладачі постійно вдосконалювали, доповнювали програму, орієнтуючись на потреби студентів.
Цього року родзинкою заходу стали креативні виступи студентів університету, які завершили рік жартівливими частівками, складеними з нагоди свята, гуморесками, піснями. З гордістю студенти поважного віку демонстрували на виставці свої роботи з вишивки, орігамі, глини. Більшість із цих маленьких шедеврів вони навчилися робити саме в університеті. «Головне – ми навчилися любити й цінувати себе в будь-якому віці, адже життя з виходом на пенсію тільки починається», – наголошували вони.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]