- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

ХОЧЕТЕ ГАРНО ВІДПОЧИТИ? ПРИЇЗДІТЬ НА “БАМ”

Хто і чому назвав колись величезний ставок поблизу села Розумівка Карлівського району “БАМом”, сьогодні вже достеменно не відомо, але назва ця міцно закріпилася. Сама ж водойма стала улюбленим місцем відпочинку і для дорослих, бажаючих освіжитися, і для дітвори. Але що то за купання, коли до плеса доводиться продиратися крізь очерет та чагарі, а у воді лоскоче п’яти гидкий чорний намул?..
За останні два роки агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи” не лише наростила виробничу потужність, а й зробила чимало для культурного дозвілля своїх працівників і не тільки, зокрема обладнавши зони відпочинку в Халтуриному, Білухівці, Федорівці, Попівці, допомогла в районному центрі, а тепер ось і в Розумівці. Як і справжній БАМ, будували зону відпочинку всім миром. Машини підвозили пісок, трактор розгортав, планував, а де не досягав ківш, працювали з лопатами люди. Старалися всі, адже це для себе, для своїх же односельців, дітей.
Вирішили відкриття зони відпочинку зробити своєрідним подарунком дітям. Але 1 червня, саме на День захисту дітей, завадив дощ. Тому свято трохи запізнилося, та від того на стало гіршим.
Із самого ранку на березі стали збиратися люди. Шкільний автобус підвіз яскраву ватагу вихованців дитячого садочка. Все готове до свята! А розпочав його поважний гість – перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко: “Ми сьогодні мали можливість оглянути інші соціальні об’єкти компанії, побудовані “Докучаєвськими чорноземами”. Признаюся чесно: я приємно вражений! Ми радіємо добрим справам добрих людей, адже вони нас об’єднують, роблять духовно багатшими. Дивлячись сьогодні на ваші усміхнені обличчя, радісну дітвору, віримо, що кращі часи нашої країни не забаряться. Проблем сьогодні в України вистачає, але ми визначаємо напрями розбудови держави, поліпшення життя її людей. Ми єднаємося у добрих справах і думаємо, як забезпечити мир, щоб і діти, які живуть у східних областях, мали можливість жити під мирним небом, могли безтурботно сміятися і відпочивати. Від імені влади області я дякую засновникам агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи” за чергову хорошу справу – обладнання зони відпочинку для жителів таких красивих навколишніх сіл. Вони тепер мають змогу цивілізовано відпочивати. А також дякую всім, хто причетний до цієї доброї справи”.
Далі слово взяв Лип’янський сільський голова Олександр Лисиця: “Від усієї сільської громади я щиро дякую керівництву компанії за все, що хорошого робиться у наших селах, і за облаштування зони відпочинку зокрема. Дякую особисто Юрію Володимировичу Кобченку і Олегу Володимировичу Крутипороху, які задумали і втілили в життя добру справу. Тепер і дорослі, й малеча будуть відпочивати у прекрасних умовах, ще й займатися спортом”.
Від імені громади Карлівки лип’янців вітав міський голова Володимир Слєпцов: “Приємно дивитися на радісні, усміхнені личка малюків. Заради їхнього щасливого дитинства, упевненого майбуття ми сьогодні зобов’язані об’єднати зусилля і повернути в Україну мир і процвітання”.
Керуючий Лип’янським відділком АПК “Докучаєвські чорноземи” Олег Крутипорох, як ніхто інший, знає, скільки роботи довелося виконати, поки цей берег був упорядкований: “Завдяки умілим рукам, людській праці ця місцина перетворилася на райський куточок. Ми створювали його спільними зусиллями. З Ленінки возили труби, з Білухівки – пісок, із Халтуриного – ліс. Я щиро дякую усім: керівникам підрозділів компанії, водіям, механізаторам, різноробочим… Такі приклади співпраці згуртовують”.
На свято завітав і співзасновник агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи” Юрій Кобченко: “Мрія зробити хорошу зону відпочинку зріла в мене давно. Майже 30 років тому в цих місцях розпочався мій трудовий шлях, і ще тоді хотілося обладнати пляж. Але якось не склалося. А тепер це вже п’ята зона відпочинку, створена “Докучаєвськими чорноземами”. Днями розпочнемо роботи в Нижній Ланній, щоб і там мешканці мали замість болота піщаний пляж. Я закликаю владу району: давайте змагатися не в тому, хто на кого виллє більше бруду, а в тому, хто зробить більше хороших справ”.
Юрій Кобченко приїхав не з порожніми руками, він привіз полуницю для дітей. І поки дорослі спілкувалися, малеча не зводила очей з кошиків з розкішними ягодами. Їх вистачило усім, поласували досхочу.
Дівчатка і хлопчики у красивих сценічних костюмах організували концерт. Вони старанно витанцьовували, декламували вірші, співали. І нехай на піску не всі па вдавалися, як у танцювальній залі, бралися не всі ноти, дітлахи старалися. А вдячні глядачі їм щиро аплодували.
***
Скептиків, як завжди, вистачає. Говорили і тут: оце відкриють пляж, а хто тут купатиметься? Відповідь не забарилася: вже наступного дня на березі припаркувалися майже 50 автівок, а вода аж кипіла від дорослих і дітвори. Не стояли без діла і спортивні снаряди…

Сергій ГЛАДИР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]