- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Закон і честь

В умовах неоголошеної війни, яку проти нашої держави розв’язали наші північні сусіди та їхні поплічники, питання кадрової підготовки правоохоронців є надзвичайно актуальним. На жаль, багато з тих, хто мав захищати громадян, не витримали перевірки на вірність присязі й зрадили свій народ. То чи достатньо в Україні людей, здатних заповнити утворену нішу, і яким чином це необхідно робити?
Відповідь на таке непросте запитання не словом, а ділом намагаються дати педагоги Кременчуцького колегіуму № 25. Цей державний середній загальноосвітній заклад нового типу має умови для успішної самореалізації кожного школяра як особистості. Насамперед тут дбають про інтелектуальний, морально-духовний, фізичний та естетичний розвиток. Залучаючи учнів до проведення й організації різного роду проектів, акцій, конкурсів, формують у них активну громадянську позицію, розвивають почуття національної гідності та соціальної компетентності. Нещодавно колегіум № 25 здобув перемогу в міському й обласному конкурсах на кращу організацію правової освіти та виховання в навчальних закладах. Збірку “Кременчуцький колегіум №25: правоосвітня та правовиховна площина як пріоритет в науково-методичній і культурно-виховній діяльності закладу” гідно оцінили оргкомітети та журі конкурсів. Таким чином, навчальний заклад посів І місце серед представлених 26 районів і міст області та 28 професійно-технічних закладів.
А два роки тому в колегіумі почала діяти єдина на Полтавщині Мала міліцейська академія. Відтоді у двох класах (10-му та 11-му) поглиблено вивчають правознавство. Випускники Малої міліцейської академії мають можливість продовжити навчання у вищих навчальних закладах МВС України. Уже вісім років поспіль при колегіумі працює пришкільний профільний табір відпочинку “Елітарна мала міліцейська академія”. Табір має паспорт, відеолітопис, зовнішню атрибутику – камуфльовану форму, значки особливого зразка. Упродовж двох тижнів учні не лише відпочивають, а й відвідують з пізнавальними екскурсіями міський та районний відділи міліції, прокуратуру міста, військову частину №3059, колонію для неповнолітніх, розплідник службового собаківництва, водну міліцію.
Ось і цього року табір відпочинку з денним перебуванням гостинно відчинив свої двері. З цієї нагоди відбулися урочистості, у яких взяли участь командир військової частини №3059 Національної гвардії України Олександр Аленін, ветеран органів внутрішніх справ, підполковник міліції у відставці Микола Шишко, представники Кременчуцького міського управління міліції.
У вітальному слові Олександр Аленін наголосив: “Бути правоохоронцем – справа дуже відповідальна, орієнтована на служіння державі й кожному окремому співвітчизнику. Заслужити довіру власного народу – особлива місія сьогоднішнього правоохоронця. Я пишаюся тим, що ви зробили правильний вибір – обрали шлях служінню законності на зламному етапі розбудови нашої держави. Бажаю вам за час перебування в таборі отримати знання, навички та незабаром поповнити ряди правоохоронців. У свою чергу ми обіцяємо вам всіляку підтримку і допомогу”.
В урочистій обстановці ліцеїсти отримали значки та Кодекс честі курсанта Малої міліцейської академії. Беззаперечно, що створення такої системи навчально-виховного процесу допоможе молодим людям не тільки зробити правильний професійний вибір, а й розв’язати одну з досить складних проблем сьогодення.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]