- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Надія КРИВЧУН: “Є впевненість у своїх силах, бажання зробити якомога більше корисного для громади”

Голова Чорнухинської районної ради Надія Олексіївна Кривчун народилася 6 грудня 1960 року в селі Галяве Чорнухинського району. Після навчання у Чернігівському юридичному технікумі трудову діяльність розпочала юристом Чорнухинської райсільгосптехніки. Без відриву від виробництва навчалася у Харківському юридичному інституті ім. Ярослава Мудрого. Здобувши вищу освіту, працювала у Чорнухинській районній раді, райдержадміністрації, старшим помічником прокурора Чорнухинського району, начальником Чорнухинського районного управління юстиції. Із 2006 по 2010 рік обіймала посаду заступника голови районної ради. 28 лютого 2014 року обрана головою Чорнухинської районної ради. Депутат районної ради двох скликань. Член ВО “Батьківщина”. Заміжня, має двох дітей.

1. Реформа місцевого самоврядування, органів виконавчої влади є надзвичайно важливою для життя країни. Саме вона мусить визначити напрями, механізми ефективного функціонування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, щоб максимально забезпечити надання якісних і доступних послуг, зміцнення інституту демократії, захист інтересів громадян в усіх сферах життя. Реформування повинне базуватися на позитивному досвіді європейських країн з урахуванням національних особливостей та максимального задоволення потреб громадян.
2. Суспільно-політична ситуація в Чорнухинському районі нині стабільна. А соціально-економічна ситуація, як і в цілому в державі, є складною. Головною причиною цього є недофінансування галузей освіти, медицини, культури. Але у нас працюють досвідчені, грамотні фахівці, які готові об’єднати всі можливості та людські ресурси задля поліпшення рівня життя громадян. Отож спільно прагнемо вирішувати всі життєво важливі питання району.
3. Розбудова органів місцевого самоврядування та надання їм більше повноважень – це основні пріоритети роботи районної ради. Перспективи бачу в підтримці громадських ініціатив у розвитку територіальних громад, налагодженні контактів рад місцевого рівня з інвесторами, благодійними фондами, в залученні нових інвестицій у район з метою активізації його економічного розвитку. Вже сьогодні органи місцевого самоврядування нашого району впроваджують кращий європейський досвід для розв’язання актуальних проблем розвитку територій. Прикладом є участь наших громад у конкурсах проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. На 2014 рік у нас заплановано виконання 10 таких проектів із загальним бюджетом 1,5 мільйона гривень.
Пріоритетним є розвиток соціальної сфери. І хоч фінансовий стан району є складним, плануємо провести ремонти різного рівня в приміщеннях закладів культури в райцентрі, в селах Піски-Удайські (Мокіївська сільська рада), Бубни (Луговиківська сільська рада), Постав-Мука (Постав-Муківська сільська рада), продовжити комплекс енергозберігаючих заходів у дитячому навчальному закладі “Берізка” (смт Чорнухи) та Мелехівському НВК (Мелехівська сільська рада). Білоусівська та Харсіцька сільські ради цього року працюватимуть над вирішенням проблем водопостачання сіл Синяківщина та Харсіки. Планується також відновлення вуличного освітлення в селах Пізники (Вороньківська сільська рада) та Гільці (Гільцівська сільська рада).
На поточний рік заплановано реалізацію проекта-переможця Всеукраїнського конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування-2013 “Гільцівські барви”. Розробляємо й нові проекти, які плануємо реалізувати в 2015 році.
Ми також готові підтримати громадян, які хочуть створити власний бізнес, адже це – нові робочі місця, відрахування до місцевого бюджету, підвищення рівня життя населення району. В депутатського корпусу районної ради є впевненість у своїх силах, бажання зробити якомога більше корисного для громади, втілити реальні плани та задуми в життя. Для цього ми радимося з людьми й надалі будемо це робити, щоб краще знати їхню думку.

Print Friendly, PDF & Email [1]