- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пріоритети розвитку промислового регіону

Голова обласної ради Петро Ворона з робочою поїздкою відвідав Кременчуцький регіон. У Кременчуці він провів робочу зустріч із активом міста, представниками органів місцевого самоврядування, депутатами обласної, міської та районних рад, керівниками підприємств різних форм власності, закладів бюджетної сфери. Йшлося про роботу фіскальних органів і Державної казначейської служби, податкової інспекції, боротьбу з корупцією, розвиток малого та середнього підприємництва, порушувалися проблеми ефективного менеджменту в комунальних підприємствах. Зупинилися й на питанні будівництва Біланівського ГЗК. Головне, що турбувало представників кременчуцької громади, так це проведення фахової екологічної експертизи цього проекту, а також те, щоб її висновки стали публічною інформацією.
Після наради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, представники облдержадміністрації провели прийом громадян Кременчука.
Делегація обласної влади також побувала у Комсомольську. З метою ознайомлення з виробничим та промисловим потенціалом регіону члени делегації відвідали бюджетоутворююче підприємство міста – ВАТ “Полтавський ГЗК”, де зустрілися із головою правління комбінату, депутатом облради Віктором Лотоусом. Він розповів про роботу підприємства, окреслив масштаб розвитку виробництва, відзначив трудові успіхи колективу на національному та міжнародному рівнях. Петро Ворона та особи, які його супроводжували, ознайомилися з роботою нового підприємства гірничодобувної галузі України – ТОВ “Єристівський ГЗК”, побували на оглядовому майданчику кар’єру, оцінили рівень забезпеченості комбінату сучасною технікою.
У ході робочої поїздки голова обласної ради провів особистий прийом громадян. Після цього гості завітали до Комсомольського яхт-клубу (ДЮСШ № 3), де поцікавилися матеріально-технічною базою закладу, з’ясували перелік найактуальніших проблемних питань розвитку спорту в Комсомольську. Міський голова Сергій Супрун розповів про роботу місцевої влади щодо створення в Комсомольську веслувального каналу міжнародного значення, окреслив проблеми, які виникли в процесі реалізації проекту.
Петро Ворона зазначив, що Комсомольськ завжди йшов у авангарді розвитку ініціатив, одним із перших реалізував проекти, спрямовані на відкритість влади, розвиток сімейної медицини, охорони правопорядку в місті. Він подякував міській владі та громаді за активну громадянську позицію щодо єдності та унітарності країни, відзначив суспільно-політичну стабільність у місті, пообіцяв практичну допомогу у вирішенні нагальних питань життєдіяльності Комсомольська. Голова обласної ради висловив переконання, що гірничодобувна галузь у Комсомольську має великі перспективи. Розвиток великого бізнесу дає багато переваг людям – нові робочі місця, стабільну заробітну плату, більш комфортні умови праці та відпочинку. Петро Ворона відзначив постійну активну громадську діяльність засновників Благодійного фонду “Полтавського гірничо-збагачувального комбінату” – народного депутата України Костянтина Жеваго та голови правління ВАТ “ПГЗК” Віктора Лотоуса.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]