- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На порозі оздоровчого сезону

Незважаючи на складну ситуацію в країні, у школярів мають бути повноцінні літні канікули. На цьому, зокрема, наголосила міністр соціальної політики України Людмила Денісова під час відеоселекторної наради з питань організації літнього оздоровлення дітей. Зазначалося, що у країні проживають 4 мільйони 102 тисячі дітей шкільного віку. Оздоровити потрібно 3 мільйони 800 тисяч.
– Можливості обмежені, 122 заклади оздоровлення та відпочинку залишились на окупованій території в Криму, й ми можемо дати можливість відпочити тільки 2 мільйонам 636 тисячам дітей, тобто 68 відсоткам, – зазначила міністр. – Це мало, але в складних умовах маємо забезпечувати їм відпочинок. Пільгові категорії планується забезпечити на 55 відсотків, а дітей, позбавлених батьківського піклування, – на сто відсотків. Кошти, передбачені на це місцевими бюджетами, Держбюджетом, та позабюджетні становлять нині 1 мільярд 851 мільйон гривень.
Про те, як зробити відпочинок якісним, різноманітним і спокійним, говорили представники зацікавлених центральних органів влади – міністерств освіти і науки, охорони здоров’я, сім’ї та молоді, внутрішніх справ, Держсанепідслужби, Держгірпромнагляду, інших служб і відомств. У першу чергу йшлося про забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов, перевірку приміщень, спортмайданчиків, атракціонів, медичне обслуговування, охорону…
По закінченні всеукраїнської наради у студії Полтавської філії ПАТ “Укртелеком” відбулося спілкування з тієї ж тематики представників обласної влади з районами та містами. У нараді взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, начальник відділу в справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, начальник служби у справах дітей ОДА Інна Конончук, представники різних галузей, профспілок, управлінь МВС та Держслужби з надзвичайних ситуацій в області, інших структур, причетних до організації оздоровчої кампанії.
Головне завдання для всіх служб у цій сфері – вийти на рівень оздоровлення, не нижчий від минулого року, забезпечити роботу всієї мережі із
30 заміських оздоровчих закладів області, працюючи не на показники, а на якість оздоровчих послуг, підкреслив Роман Чабановський.
Наталія Шкоденко наголосила, що всі структури мають забезпечити якісні відпочинкові й оздоровчі послуги, роботу міських і районних штабів із оздоровлення дітей. На Полтавщині планують оздоровити цього літа близько 78 тисяч школярів (понад 63 відсотки всіх дітей шкільного віку). Це на 12 відсотків менше, ніж було по факту в минулорічному сезоні, але є невелике, на 5 мільйонів гривень, збільшення фінансування з різних джерел, тож дорослі мають залучити до організованого відпочинку не менше школярів, ніж торік.
Відділом у справах сім’ї та молоді придбано путівки для пільгових категорій дітей в оздоровчі табори на Полтавщині й у два заклади на морському узбережжі – в Скадовську Херсонської і в Приморську Запорізької областей. Більше ста учнів побувають в одеській “Молодій гвардії”. За рахунок коштів місцевих бюджетів, профспілок та інших джерел фінансування на пільгових умовах оздоровляться близько 58 тисяч (60 відсотків) дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]