- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розробити, презентувати, втілити

Тридцять три різнопланових проекти 15 розробників взяли участь в обласному конкурсі соціальних проектів програм, розроблених громадськими організаціями та спілками стосовно дітей, молоді, жінок та сімей у 2014 році. Конкурс оголошено відділом у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Днями відбувся другий його етап – подані пропозиції розглядалися на засіданні конкурсної комісії за участю заступника голови обласної ради Володимира Микійчука, заступника голови – керівника апарату ОДА Романа Чабановського, начальника відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталії Шкоденко. На засіданні були присутні члени постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Юрій Муха, Григорій Хан, голова постійної комісії з питань бюджету та управління майном обласної ради Валерій Пархоменко, голова Громадської ради при ОДА Володимир Голуб, координатор Громадської ради при облраді Ніна Кузьменко, представники органів влади, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Члени конкурсної комісії оцінювали кожну пропозицію, беручи до уваги результативність проекту, ефективність використання бюджетних коштів, інші критерії.
Проекти пропонувалися за кількома пріоритетними темами (соціальними замовленнями): 200-річчя Тараса Шевченка, підвищення громадської активності сільської молоді, військово-патріотичне виховання, профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі та формування здорового способу життя, а також – акція “Відповідальність починається з мене”, відзначення Міжнародного дня студента, Дня сім’ї, Дня матері, пропаганда сімейних цінностей…
– Обласна організація “Демократична ліга молоді” презентує проект “Краща студентська команда Полтавщини”, в такому вигляді конкурс проводитиметься втретє, а загалом це видозмінений формат “Студента року”, коли змагатимуться не окремі представники університетів, а цілі команди, – зазначила менеджер проекту Юлія Бобир.
– Ми пропонуємо програму “За збереження родини”, що включає семінари, тренінги, друковані матеріали для молодих людей, подружніх пар, набуття ними знань з позитивних сімейних цінностей, відповідального ставлення до сімейного життя, батьківства. Працюємо в районах, – повідомив голова обласної організації “Молодіжний парламент Полтавщини” Олександр Сазонов. – У цьому конкурсі перемагає по одному проекту з кожного напрямку, але інші також підтримуються у тому чи іншому вигляді, наприклад, через галузеві чи масові заходи.
Деякі організації подали по кілька проектів у різних напрямках, зокрема Гільдія кулінарів Полтавщини хоче створити “Народний контроль” з виявлення продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім, провести змагання серед студентів – майбутніх фахівців сфери громадського харчування та розповісти молодим споживачам про користь чи шкоду сучасних продуктів.
Зауваження конкурсної комісії авторам проектів стосувалися, зокрема, того, що треба навчитися краще представляти свої ідеї, оптимально планувати маршрути виїздів у райони (якщо проект це передбачає), щоб не було зайвих транспортних витрат, чітко визначати, яку саме виготовляти поліграфічну продукцію. Фінансова підтримка надається частково, за умови, що решту коштів на втілення своїх задумів автори проектів знайдуть самі.
Проекти-переможці й обсяги фінансування визначать на третьому етапі конкурсу. Загалом на їх реалізацію з обласного бюджету спрямовується 200 тисяч гривень.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]