- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Крок до омріяної професії

У Червоній залі обласної ради місця депутатів зайняли школярі й відчували себе досить комфортно. Вони прибули з усієї області для участі в урочистій церемонії нагородження переможців всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та конкурсу-захисту робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2013–2014 навчальному році. Призові місця вибороли 63 школярі. В області виховали
41-го переможця учнівських олімпіад державного рівня і 22-х – всеукраїнського етапу конкурсу-захисту МАН.
Порівняно з минулим роком число переможців і призерів зросло на 8 відсотків, що свідчить про кращу роботу з обдарованими дітьми, відзначалося на зібранні.
Нагородження здібних учнів і їхніх наставників передбачене Комплексною програмою розвитку освітньої галузі області на 2011–2015 роки. Нинішня церемонія – шоста, відзначив ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського Віталій Зелюк. Успішні учні – спільний здобуток вчителів, батьків, викладачів ВНЗ Полтавщини та методистів ОІППО.
У вітальній промові голова обласної ради Петро Ворона подякував учням за активність, сумлінність, волю до перемоги. Вітаючи переможців олімпіад і МАНівців із вагомим здобутком і з Днем науки, Петро Ворона назвав їх колегами, оскільки більшість у подальшому стануть науковцями і розвиватимуть вітчизняну дослідницьку й наукову думку:
– Ви маєте сформувати інтелектуальну еліту і продовжувати те, що почали ваші діди і батьки в сфері розвитку країни. Прикметно, що ви знаходитеся в залі у депутатських кріслах, переконаний, що через десяток років станете депутатами. Депутатський корпус обласної ради, постійна комісія з питань освіти, науки, культури виступають лобістом освітянських програм, прагнуть, щоб були створені максимально сприятливі умови для розвитку особистості молодих людей. Будемо й надалі приділяти велику увагу цим питанням, – наголосив він.
– Бажаю, щоб ніколи не згас вогник пізнання і творчості й щоб на фундаменті, який у вас є, ви побудували прекрасний палац Знань, – зазначив голова постійної комісії облради з питань освіти, науки, культури, директор Кременчуцького педагогічного училища ім. А. С. Макаренка Іван Гальченко.
Депутат облради, голова ради ректорів ВНЗ III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону, ректор ПНТУ ім. Юрія Кондратюка Володимир Онищенко передав юним науковцям вітання від президента Національної академії наук Бориса Патона.
Майбутнє України багато в чому залежить від стану освіти, від молоді. Обдарована юнь – національне надбання, підкреслив директор департаменту освіти і науки ОДА Сергій Шевчук.
Про свої здобутки, плани та мрії розповіли й школярі.
– Щоб перемогти на всеукраїнському рівні, потрібно бути старанною, наполегливою людиною. Я рада, що отримала перемогу для своєї області, району, школи, – сказала восьмикласниця Семенівського НВК № 1 ім. М. Хорунжого Анастасія Новохатько.
Учениця 11-го класу Колегіуму мистецтв в Опішні Зіньківського району Катерина Рашевська вивчає народні географічні назви Полтавщини. Дівчина зазначила: у юних дослідників бувають успіхи і невдачі, але МАН завжди підтримує і вірить у них.
– Ви – найкращі учні Полтавщини, ви зробили вже впевнений крок до своєї майбутньої професії, до мрії. Для нас, учителів, краща нагорода – то перемога учня, – підсумувала учитель фізики, заступник директора Кременчуцького ліцею № 4 Олександра Шушпанова.
Петро Ворона та Володимир Онищенко вручили героям дня дипломи і премії.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]