- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Зоря Полтавщини” єднає покоління

Усіх, хто в Полтаві ще не встиг передплатити улюблені видання на друге півріччя 2014 року, поштовики та газетярі дружно чекали 15 травня біля Головпоштамту. Тут пройшов традиційний День передплатника.
У самому серці міста, на Круглій площі, за будь-якої погоди не буває порожньо. І тим паче, коли день погідний, а значить, і настрій відмінний. Гуртами, парами, поодинці перехожі завертали до Головпоштамту й надовго зупинялися біля столиків із періодикою: кому ж не цікаво, гортаючи газети, поспілкуватися з тими, хто їх створює? Тут можна й каверзне запитання поставити, й зауваження висловити, й наболілу тему запропонувати для висвітлення. Журналісти обов’язково дослухаються, слово читача для служителів пера хоч і неписаний, а таки важливий закон.
Про те, що День передплатника – передусім свято, полтавцям та гостям міста було зрозуміло від одного погляду на його активного колоритного учасника – у кашкеті з гордим написом “Пошта”, із товстою сумкою на плечі, з якої він на всі боки роздавав людям газети. І, зауважте, – жодної постановки. Ростислав Володимирович Іськов – справжній листоноша. Причому досвідчений, адже вірний своїй професії уже чверть століття. Працює він у відділенні поштового зв’язку №18. Цікаво, що весь цей час Ростислав Володимирович обслуговує одну й ту ж ввірену йому дільницю. А на ній – три з половиною сотні садиб: хтось чекає на листоношу, щоб отримати улюблені видання, хтось – щоб придбати конверт чи листівку. Та, зрештою, пенсію їм доставляє також Ростислав Іськов.
“Якщо є бажання, то хорошим листоношею стати нескладно: головне – поважати людей, – говорить чоловік і додає: – попри модний нині стереотип, що населення почало менше цікавитися друкованою періодикою, живуть на дільниці й ті, хто передплачує навіть по п’ять видань”.
Саме про цю особливу прихильність полтавців до газет та журналів розповіла й начальник поштамту Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Ніна Коломієць.
– Передплата на друге півріччя стартувала з десятого квітня. І за цей час у Полтаві та в Полтавському районі вже встигли передплатити понад 30 тисяч як вітчизняних, так і зарубіжних видань, – повідомила вона. – Це хороший показник, і він свідчить, що інтерес до друкованої періодики зростає. Отож можемо із впевненістю стверджувати, що полтавці люблять читати.
– У шести з десяти випадків люди передплачують загальнонаціональну пресу, тож регіональні видання незначно поступаються їй за популярністю, – зазначила начальник відділу розповсюдження періодичних видань Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Світлана Пушкар. – Переважно читачі не зраджують своїм звичкам і передплачують добре знайомі їм газети та журнали. Звісно, ми завжди намагаємося інформувати їх про якісь видання-новинки. Іноді просять порекомендувати за певною тематикою, найчастіше це поради городникам, квітникаркам.
Про те, що, зокрема, й таких порад завжди вдосталь на сторінках “Зорі Полтавщини”, власне у зорянському додатку “Сійся, родися…”, добре знає полтавка Віра Миколаївна Луценко. На святі біля Головпоштамту вона першою оформила передплату на улюблене видання, за що отримала від редакції кілька симпатичних і корисних призів. Жінка розповіла, що в її родині “Зорю…” звикли читати вже понад чотири десятиліття. Молодше покоління передусім звертає увагу на спортивні колонки, старше – докладно вивчає зорянський додаток “Доброго вам здоров’я”. Усі разом не оминають політичних новин. Із “Зорею Полтавщини” вдається бути в курсі усіх подій, якими живе рідний край.
– Я завжди була й залишаюся активною і небайдужою людиною. Маю сорок дев’ять років трудового стажу, тридцять шість із них віддала Полтавському заводу газорозрядних ламп. Окрема віха мого життя – донорство, я – почесний донор СРСР та України. Цього разу вирішила оформити передплату не в листоноші, а прийти на День передплатника. І це навіть символічно, адже “Зоря…” завжди означає для мене свято, – сказала Віра Луценко.
За якісь сорок хвилин “гора” запропонованих потенційним передплатникам для ознайомлення номерів “Зорі Полтавщини” розтанула. Отож приєднуйтеся до лав уже досвідчених і шанованих усією нашою редакцією читачів!

Вікторія КОРНЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]