- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавська міліція на Сході України

Нині 200 правоохоронців Полтавщини несуть службу в Донецькій, Луганській та Харківській областях, де допомагають колегам забезпечувати правопорядок. Про те, в яких умовах вони там перебувають та чим займаються, розповів журналістам під час прес-конференції начальник УМВС України в Полтавській області полковник міліції Іван Корсун. Він днями відвідав своїх підлеглих. Іван Корсун поінформував, що такі поїздки згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ України провели керівники міліції Дніпропетровської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Сумської областей.
– Я поспілкувався із особовим складом. Наші правоохоронці несуть службу поблизу Ізюмського райвідділу міліції в Харківській області та на кількох блокпостах на межі з Харківською, Луганською та Донецькою областями. Також охороняють міські та районні відділки. Живуть у спортзалі місцевої школи, забезпечені харчуванням, гарячою і холодною водою, між чергуваннями встигають навіть грати у футбол, – розповідає Іван Корсун.
Чергування проходить непросто. Адже, приміром, 12 травня по блокпосту, що знаходиться на межі Харківської та Луганської областей за 70 кілометрів від Луганська, було відкрито прицільний вогонь. Хоча загалом же, за словами очільника обласної міліції, місцеві мешканці розповідали, що з приходом полтавської міліції стали почуватися безпечніше і спокійніше.
Нині актуальним є питання поступової заміни особового складу, що несе чергування на Сході, адже люди там знаходяться вже тривалий час. На даний час у Полтаві формуються загони по 20–40 бійців для заміни тих, хто знаходиться на Сході. Проходять спеціальний відбір та відповідні тренування, адже недосвідчених людей у “гарячі точки” не відправляють.
– Звичайно, правоохоронці давали присягу і готові виконувати свій обов’язок, але бажання побувати вдома, поспілкуватися з рідними ми враховуємо, – зазначив Іван Корсун.
Щоб полтавські правоохоронці відчували себе більш захищеними у “гарячих точках”, ПАТ “Тепловозоремонтний завод” виступив з ініціативою та закупив для них сучасне обмундирування. Про це під час прес-конференції розповіли заступник голови правління заводу Антон Петько та голова спостережної ради Олена Шуліка.
– Ми взяли на себе зобов’язання забезпечити взвод. Щоб хлопці могли стати на захист правопорядку в повному обмундируванні, – повідомила Олена Шуліка.
30 комплектів форми, бронежилетів та касок тепловозоремонтники відправлять на блокпости Харківської, Донецької та Луганської областей. Керівництво заводу й далі планує співпрацювати з правоохоронними органами Полтавщини. Водночас пропозиції допомогти вже надходять і від інших небайдужих громадян.
Іван Корсун відповів на ряд запитань журналістів.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]