- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рецепти від Тимофія Гаєвого

Шеф-кухар ресторану “Віват Провінція” Тимофій Вікторович Гаєвий закликає жінок не відмовляти собі в задоволенні почаклувати над оригінальними й смачними десертами.
Чак-чак (туркменський десерт)
Для тіста: 100 мілілітрів молока, 200 грамів борошна, 40 грамів цукру, 10 грамів меду. Для заливки: 100 грамів цукру, 20 грамів меду, 30 грамів кунжутного насіння.
З молока, цукру, меду й борошна замісити круте тісто. Розкачати на тоненькі коржі й нарізати тонкою соломкою. Обсмажити до рум’яної кірочки. Мед змішати з цукром і розтопити на повільному вогні, додати підсмажене кунжутне насіння й довести до кипіння. Обсмажену соломку викласти гіркою на блюдо й залити гарячим сиропом.
Тортик із печива
Для сирного шару: 250 грамів сиру (рос. – творогу), 100 грамів сметани, 100 грамів цукру, 200 мілілітрів вершків, 25 грамів желатину. Для поливки: плитка шоколаду (100 грамів), 30 мілілітрів вершків. Для соусу: 200 грамів мороженої полуниці, 100 грамів цукру, 50 мілілітрів коньяку.
Пісочне печиво перетерти з вареним згущеним молоком до пастоподібної маси. Боки роз’ємної форми злегка змастити вершками, посипати тертими волоськими горіхами. На дно форми викласти масу з печива, тонко розкачати руками й розподілити по боках до середини висоти бортика.
Для сирного шару збити блендером сир, цукор і сметану, додати вершки. Желатин залити 20 мілілітрами води, дати постояти, розтопити на водяній бані й увести в приготовану масу. Добре перемішати.
Шоколад із вершками розтопити на водяній бані, злегка остудити. Сирну масу залити в форму на шар із печива, зверху тонким струменем вилити теплий шоколад і за допомогою виделки злегка перемішати масу довільними рухами. У жодному разі не можна допустити, щоб шоколад повністю розчинився.
Поставити тортик в холодильник на 12 годин. Подавати з соусом. Для приготування соусу вказані в рецептурі інгредієнти змішати в блендері до однорідної маси.

Print Friendly, PDF & Email [1]