- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Будівлі рідного міста

Як навчити дітей любити рідне місто й знати про нього якомога більше? Саме таке завдання ставили організатори дитячого літературно-краєзнавчого конкурсу “Дізнайся про Кременчук: будівлі мого міста”. Ініціатором його проведення виступив Всеукраїнський благодійний фонд “Джерело Дніпра” разом із громадською організацією “Рідне місто”, централізованою бібліотечною системою для дітей і міським краєзнавчим музеєм.
Школярам запропонували зібрати й літературно оформити інформацію про одну з міських будівель. Історичну достовірність викладеного матеріалу оцінювали працівники краєзнавчого музею. Учасники конкурсу їх приємно вразили.
Як розповіла директор краєзнавчого музею Алла Гайшинська, на конкурс надійшло 75 робіт. У деяких з них описані будівлі, про які раніше ніхто з краєзнавців нічого не писав. Діти не кинулися шукати інформацію в Інтернеті чи книгах, а пішли самі до будівель й довідалися від очевидців багато цікавого.
– Цей конкурс ми провели для того, щоб у юних кременчужан була можливість відчути себе в ролі дослідників, – наголосив почесний президент Фонду “Джерело Дніпра”, депутат обласної ради Володимир Матицин. – Нам важливо, щоб вони бачили результат своєї роботи й відчували підтримку дорослих. І як показав конкурс, у нашому місті живуть справді талановиті діти!
Підсумки підбивали у двох вікових категоріях, призери кожної з них отримали від організаторів дипломи й цінні подарунки – планшети, електронні книги та МР3-плеєри. А ще для переможців та кращих учасників провели боулінг-турнір.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]