- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Влада опікується Полтавським батальйоном територіальної оборони

Із солдатами та офіцерами батальйону територіальної оборони зустрілися голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук, голова обласної ради Петро Ворона, представники інших владних і силових структур. Мова йшла про надання допомоги військовослужбовцям. Зокрема про побутові умови солдатів та офіцерів, забезпечення їх усім необхідним для служби, вирішення інших проблем, що виникли у призовників. Зустріч із бійцями батальйону проходила в форматі запитання – відповідь.
Віктор Бугайчук пообіцяв: фінансова підтримка на вирішення побутових проблем військовослужбовців обов’язково буде. Як підкреслив В.Бугайчук, проблему фінансування з різних бюджетів він озвучив під час зустрічі голів обласних державних адміністрацій із в.о.Президента України. Олександр Турчинов пообіцяв, що найближчим часом буде підготовлено законопроект щодо змін до Податкового кодексу, які дозволять виділяти військовим частинам кошти із місцевих бюджетів.
Обласна влада також звернеться до спонсорів, аби відшукати кошти на збільшення зарплат солдатів, бо на сьогодні багато призовників залишили свої сім’ї задля захисту Батьківщини від окупантів і турбуються про долю своїх дітей.
Під час зустрічі Віктор Бугайчук запевнив: солдати матимуть усі передбачені законом пільги. Зокрема найближчим часом влада вирішить питання безкоштовного проїзду не лише тролейбусом, а й іншими видами міського транспорту Полтави; ОДА також звернеться до роботодавців, щоб за призовниками зберегли робочі місця і зарплати, та до податкових органів з проханням влаштувати “податкові канікули” для призваних до лав батальйону територіальної оборони приватних підприємців. Планується зупинити для призовників і виплату відсотків за кредитами у комерційних банках, як це передбачено законодавством.
Найближчим часом влада має намір ініціювати створення подібного батальйону територіальної оборони в Кременчуці. Нагадаємо: на території Полтавщини уже створено три міліцейських спецпідрозділи “Каскад”, “Полтава” і “Кременчук”, що мають забезпечити спокій мирних громадян від посягань злочинців та екстремістів.

Прес-служба
облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]