- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Повернули батькам сина

“Завдяки прекрасній роботі полтавської міліції я тепер разом із сином можу спокійно повертатися додому. Від щирого серця вдячна! Нехай вам Бог допомагає!” – пише щаслива мама, якій правоохоронці повернули зниклого сина.
Нещодавно до Ленінського райвідділу міліції Полтави прийшов підліток і сказав, що йому ніде ночувати. При собі хлопець мав квиток за маршрутом Суми–Конотоп, але звідки приїхав і куди збирався мандрувати далі, не говорив. До встановлення особи неповнолітнього, його родичів і місця проживання хлопця помістили до обласного дитячого притулку “Любисток”. Там із ним уперше зустрівся оперативник Ярослав Іванов. Міліціонер точно знав, що дитина приїхала до Полтави з іншого міста, але звідки і для чого – мав з’ясувати.
Юний втікач надавав різні відомості. Приміром, що приїхав з Києва, назвав номер школи, контактні телефони родичів. Але така інформація не відповідала дійсності. Наступного разу Ярослав Михайлович зрозумів, що підліток знову говорить неправду, видаючи нові версії свого походження та перебування у Полтаві.
“Поспілкувавшись з хлопчиною, я побачив, що він розумний, вихований, привітний, але головним питанням залишалося те, чому ж він не хоче говорити правду. Потім я відкрив всеукраїнську базу розшуку зниклих громадян і одразу ж побачив знайоме обличчя… цього юнака”, – розповідає старший оперуповноважений КМСД УМВС України в Полтавській області Ярослав Іванов.
Навіть своє ім’я підліток назвав невірно.
Як виявилося, Роман живе в Сумах у повній звичайній родині. Батьки шукали його два тижні, але безрезультатно. Коли мамі втікача зателефонували міліціонери з Полтави й повідомили, що знайшли її сина, жінка розплакалася.
Стримати сліз Юлія Миколаївна не змогла й тоді, коли приїхала і побачила свою дитину, адже весь час тривог і хвилювань не знаходила собі місця. Говорить, не знала, що й думати. Чому улюблений син так вчинив, адже раніше нічого подібного не траплялося, батьки не розуміли. Та й хлопець свій безглуздий вчинок, втечу з дому, так і не пояснив. Роман лише попросив вибачення у батьків, у міліціонерів і пообіцяв, що так більше ніколи не робитиме. Можливо, у 14-річного юнака зараз просто “складний вік”? Батькам потрібно приділяти більше уваги дітям у підлітковому віці.
На прощання мама хлопця залишила листа, де висловила найщиріші слова вдячності полтавським міліціонерам за небайдужість, професіоналізм і кращі людські якості.

Юлія ЛЕЩЕНКО
Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email [1]