- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Найкраща паска Полтавщини

Наближається світле і величне християнське свято – Великдень. Його неможливо уявити без традиційної випічки – паски, яку кожна господиня намагається спекти, прикрасити по-особливому. За доброю традицією державне підприємство “Полтавастандартметрологія” провело обласний конкурс-дегустацію “Полтавський Великдень” серед хлібопекарних підприємств. Захід уперше отримав благословення священиків Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Київського патріархату.
У пекарсько-кулінарному турнірі участь взяли сім підприємств. Конкурсні вироби були представлені у двох категоріях: масове виробництво та ексклюзивна випічка. Великодня здоба зачаровує своєю неповторною красою, ароматами та вишуканим смаком. Саме ці якості й оцінювало компетентне журі, яке очолювала генеральний директор ДП “Полтавастандартметрологія” Алла Миронова. Експерти звертали особливу увагу на маркування продукції, а головне – на відповідність переліку інгредієнтів, зазначених на етикетці.
У номінації “Краще оформлення паски масового виробництва” перемогу отримали: ФОП “Ляшко”, ПП “Хорольська механізована пекарня”, ТОВ “Фудмережа”, а за красу та оригінальність ексклюзивних великодніх виробів відзначено ТОВ “Полтавахліб-3”, ПП “Полтавський хлібозавод “Південний”, ТДВ “Миргородський хлібозавод”. Найсмачнішими пасками журі визнало великодні вироби ТОВ “Полтавський хлібокомбінат “Кулиничі”, ТДВ “Миргородський хлібозавод”, “Хорольської механізованої пекарні”.
Учасники конкурсу “Полтавський Великдень” нагороджені дипломами та подяками. Уже традиційною стала номінація “Паска журналістських симпатій”: представники ЗМІ “наосліп” визначили переможця – ТОВ “Фудмережа”. Найголовнішою винагородою для виробників є визнання споживачів, які неодмінно оцінять їхню кулінарну майстерність.

Оксана БІЛЕНЬКА
Студентка факультету філології та журналістики ПНПУ ім. В.Г.Короленка

Print Friendly, PDF & Email [1]