- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На контролі – виконання галузевих програм

Під головуванням Віктора Шадчнєва відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, транспорту та зв’язку. В її роботі взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облради Володимир Микійчук, кандидат на посаду першого заступника голови ОДА Олег Пругло. Депутати розглянули виконання в минулому році цільової Програми «Власний дім». Як повідомила голова обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Світлана Янко, заходи програми на 2013 рік профінансовані майже на 6,3 мільйона гривень. Забудовникам надано кредитів на 4,8 мільйона гривень, їх отримали 94 родини. Обговорюючи питання, Володимир Марченко наголосив на доцільності входження обласної ради до складу засновників Фонду та створення Наглядової ради з представників засновників; депутат Ігор Сірик вів мову про необхідність забезпечення повернення раніше отриманих кредитів. Надану інформацію комісія взяла до відома. Депутати підтримали рекомендацію бюджетної комісії щодо перевірки додержання вимог чинного законодавства при здійсненні кредитно-господарської діяльності названим Фондом.
Про виконання Програми забезпечення молоді житлом поінформував начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Петрук. Зокрема торік програма профінансована майже на 7 мільйонів гривень. 24 молодим сім’ям були надані кредити на придбання житла. У нинішньому році передбачається збудувати житло для 54 молодих сімей. Ця інформація також узята до відома. Були розглянуті й інші проекти сесійних рішень.
***
Засідання постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку, в якому взяли участь керівники підрозділів ОДА, силових структур, члени Громадської ради при обласній раді, провів голова комісії Михайло Кривошей. Розглянуто та прийнято до відома інформацію про хід виконання Регіональної програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Торік на її виконання спрямовано 5,8 мільйона гривень. Депутати одноголосно внесли зміни до Програми безпеки дорожнього руху на 2011–2014 роки. Зокрема у 2014 році на придбання технічних засобів, пально-мастильних матеріалів, пропаганду безпеки дорожнього руху в ЗМІ, капремонт стаціонарного поста ДПС «Чутівський» передбачено 670 тисяч гривень.
Комісія вирішила підтримати внесення змін до комплексної Програми профілактики правопорушень – спрямувати кошти на придбання пального для службового транспорту правоохоронців на загальну суму 560 тисяч гривень.

Прес-служба обласної ради 

Print Friendly, PDF & Email [1]