- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Чи є діра у бюджетному кошику Полтави?

Минулого четверга, 10 квітня, міський голова Полтави Олександр Мамай зібрав термінову прес-конференцію, де розповів журналістам, що наступного дня, у п’ятницю, 11 квітня, у міськраді співробітники обласної прокуратури планують провести обшуки. Зокрема в кабінетах керівників міськради, ряду управлінь та комунальних підприємств, які протягом останніх 3–5 років співпрацюють із міськвиконкомом. Таким чином, вважає Олександр Мамай, прокуратура області дестабілізує роботу в місті.
Також Олександр Мамай висловив припущення, що обшуки у міськраді інспірує народний депутат України Юрій Бублик, який, за словами Олександра Мамая, прагне посісти крісло міського голови Полтави і для цього дає відповідні доручення прокурору області. Міський голова також зазначив, що намагався зустрітися із прокурором області, щоб “донести йому цю інформацію. Можливо, він не все знає”.
У п’ятницю, 11 квітня, працівники обласної прокуратури проводили відповідну роботу в міській раді. Така ж ситуація була й у міському управлінні ЖКГ.
11 квітня прокурор області Олександр Закорецький на брифінгу зробив офіційну заяву стосовно вищезгаданих подій і безпідставних звинувачень. Він наголосив, що кримінальних проваджень стосовно міського голови Полтави немає і нині звинувачувати його у порушеннях закону він не має ніяких підстав. “Відомо, що одним із пріоритетів діяльності органів прокуратури є нагляд за додержанням бюджетного законодавства, контроль за використанням бюджетних коштів. Група слідчих органів внутрішніх справ розслідує кримінальне провадження за фактами незаконного використання бюджетних коштів, які отримували контрагенти міської ради. Процесуальне керівництво за цим кримінальним провадженням здійснюється працівниками прокуратури. У рамках цього провадження слідчі звернулися до Октябрського районного суду Полтави з клопотанням про проведення обшуків з метою вилучення документів фінансово-господарської діяльності за останні три роки як у контрагентів, що освоювали бюджетні кошти від 500 тисяч до 200 мільйонів гривень, так і на підприємствах, що підпорядковані міській раді. Акцентую увагу на тому, що комп’ютери з міськвиконкому та з підприємств не вилучалися. Виникає запитання: як може вплинути вилучення документів за останні три роки на прибирання вулиць, вивіз сміття, виплату заробітної плати? – зазначив Олександр Закорецький. – Наступним етапом роботи слідчих буде проведення ревізії фінансово-господарської діяльності із залученням держфінінспекції”.
Прокурор області також зазначив, що не отримував жодних ультиматумів про звільнення його з посади у разі невиконання вимоги народного депутата. “Це заява про звинувачення мене як мінімум у посадовому злочині. Погодьтеся, вона занадто серйозна. Вона офіційно заявлена у засобах масової інформації, тому буде обов’язково перевірена”, – наголосив Олександр Закорецький.
Щодо докорів Олександра Мамая про небажання із ним спілкуватися, Олександр Закорецький зазначив, що готовий провести зустріч із міським головою. “Нещодавно у мене був прийом громадян. 80 відсотків скарг – на дії міської влади. Я зацікавлений у тісній співпраці з міською радою”, – наголосив прокурор області.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]