- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Джерело Дніпра” дарує джерела знань

Традиційно у квітні центральна дитяча бібліотека Кременчука поповнюється новими книгами. Про це ось уже дев’ять років поспіль дбає Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра», почесним президентом якого є депутат обласної ради Володимир Матицин. Цього року дарунок склав 450 томів. Серед них – казки Андерсена та інших авторів, художні твори класиків і сучасних письменників, довідники та ілюстровані енциклопедії, а також книги з основ декоративно-прикладного мистецтва.
Найпершими з новими джерелами знань ознайомилися школярі-третьокласники міських шкіл, які завітали на свято дитячої книги. Колектив бібліотеки на чолі з директором Валентиною Русаковою підготували для юних читачів цікаву відеопрезентацію. Мультимедійне обладнання та великий екран для цього теж свого часу подарував фонд «Джерело Дніпра». Крім того, з дитячою бібліотекою можна подружитися «ВКонтакті», є й своя окрема сторінка у мережі Інтернет. А під час канікул на великому екрані для читачів книгозбірні демонструють мультфільми.
Про те, як у Кременчуці уміють прищеплювати любов до книги, свідчить той факт, що поточного року читачка дитячої бібліотеки Кременчука, учениця 6-Б класу школи №28 Оля Козловська, стала переможницею обласного етапу конкурсу «Кращий читач України». Вона підготувала презентацію за книгою Джоан Роулінг «Гаррі Потер та келих вогню» і незабаром поїде на Всеукраїнський етап конкурсу, що відбудеться у Львові.

Галина Проценко
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]