- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Владу – під контроль громади

Чимало питань було порушено на черговому Народному віче минулої п’ятниці. Про стан пасажирських перевезень, неврегульованість тарифів, значні порушення, допущені у цій сфері попередньою владою, говорили народний депутат України Юрій Бублик, голова обласної організації ВО “Свобода”, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Роман Чабановський, координатор ініціативної групи з реформування транспортної галузі Іван Минак. Вони запевнили, що перевізникам більше не доведеться давати хабарі й сплачувати “відкати” посадовцям. Роман Чабановський поінформував про зроблене, наголосивши на кадрових питаннях. Головні вимоги до кандидатів на посади – професіоналізм, відданість справі й народу, підкреслив він.
Відкриваючи Народне віче у неділю, народний депутат України Юрій Бублик подякував присутнім за їхню громадянську активність, адже треба відстояти ідеали, за які загинули Герої Небесної Сотні, й найнебезпечніше сьогодні – стати байдужим. Виступаючі говорили про створення благодійного фонду допомоги військовим, необхідність дійового контролю за роботою влади. У виступах висловлювалося занепокоєння, що віче може перетворитися в такий собі “клуб за інтересами”. Пропонувалося щоразу ухвалювати конкретні рішення, контролюючи їх виконання, створити раду віче, прописати регламент та плани роботи.
Представник “Правого сектора” Іван Балацький наголосив на необхідності націлюватися на конкретні справи. Так, громадські активісти викрили в області 18 підпільних ігрових закладів, виявили кілька наркопритонів та фактів торгівлі наркотиками. Вирішено кожну останню неділю тижня присвячувати звітам посадовців перед Майданом, бо лише за активності громади можна досягти змін у державі.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]