- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рівень злочинності в області знижується

Про це повідомив начальник УМВС України в Полтавській області, полковник міліції Іван Корсун.
– Незважаючи на непросту ситуацію в країні, в нашій області рівень злочинності не тільки не зріс, а навпаки, поступово знижується, – наголосив посадовець.
Робота правоохоронців ведеться в кількох пріоритетних напрямках – вилучення незареєстрованої зброї, розкриття тяжких злочинів, боротьба з наркозлочинами, тіньовим гральним бізнесом, незаконним обігом металобрухту. Іван Корсун зазначив, що протягом березня 2014 року працівники міліції припинили діяльність понад 50 гральних закладів, вилучили понад 1100 одиниць грального обладнання. До суду направлено кримінальне провадження по організованій злочинній групі, яка спеціалізувалася на гральному бізнесові. Наголошувалося, що активізувалася боротьба не лише із так званими “однорукими бандитами” та їхніми хазяями, а й із гральним бізнесом в інтернет-просторі – цим займається підрозділ із боротьби з кіберзлочинністю.
Щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків, то, за словами Івана Корсуна, розпочато майже 250 кримінальних проваджень за наркозлочини, в тому числі близько сотні – за збут наркотиків. Всього ж в області останнім часом було вилучено близько 45 кілограмів різних наркотиків.
За результатами місячника добровільної здачі зброї, що тривав протягом березня, було добровільно здано 54 одиниці, в тому числі мисливські рушниці, карабіни армійського зразка. Наразі міліція розшукує власника цілого арсеналу, виявленого на території села Макухівка Полтавського району.
Характеризуючи загальний стан правопорядку в області й роботу з профілактики злочинів, Іван Корсун наголосив на тому, що завдяки допомозі членів самооборони, які разом із співробітниками міліції патрулюють вулиці населених пунктів, є можливість охопити більшу кількість території і не допустити скоєння багатьох злочинів. Начальник УМВС України в Полтавській області звернувся до населення із закликом повідомляти про всі без винятку злочини й можливі місця їх скоєння, в тому числі про торгівлю наркотичним зіллям.
Правоохоронці також просять сприяння у розкритті двох резонансних убивств – голови Народної ради Миргорода Василя Третецького та судді Автозаводського районного суду Кременчука Олександра Лободенка.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]