- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційне забезпечення виборчої кампанії

Полтавську обласну державну телерадіокомпанію «Лтава» відвідали представники ОБСЄ Джульєт Лє Дор і Флеммінг Таге Харсен. Під час ділової зустрічі з генеральним директором Миколою Ляпаненком міжнародні спостерігачі обговорили ряд актуальних питань щодо організації і проведення позачергових президентських виборів в Україні, які відбудуться 25 травня ц.р.
Микола Ляпаненко проінформував зарубіжних гостей про всі необхідні заходи, які провела телерадіокомпанія «Лтава» у чітко визначені законодавством строки, з метою надійного інформаційного забезпечення виборчої кампанії.
Міжнародні спостерігачі високо оцінили творчі й технічні можливості телерадіокомпанії «Лтава», яка поширює свої сигнали на двох телевізійних (в аналоговому і цифровому форматах) та двох радійних каналах (на Першому національному і в мережі радіостанції «Ваша хвиля»). Крім того, телерадіокомпанія в повному обсязі здійснює он-лайн-мовлення в мережі Інтернет. Відзначаючи відкритість і прозорість, з якою ТРК «Лтава» практично розпочала виборчу кампанію, міжнародні спостерігачі з особливою гостротою наголосили на недопущенні будь-якого тиску на ЗМІ під час виборів, об’єктивності журналістів при виконанні своїх службових обов’язків.
Зі свого боку, генеральний директор ТРК «Лтава» Микола Ляпаненко на конкретних прикладах інформував міжнародних спостерігачів про активну творчу співпрацю телерадіокомпанії з усіма гілками влади (центрального й обласного рівнів), про участь політичних партій і громадських організацій в програмах телебачення і радіо та запевнив міжнародних спостерігачів у тому, що журналісти працюватимуть у чіткому правовому полі на рівні європейських стандартів. Важливим свідченням і гарантом того є Постанова Верховної Ради України «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2014 року».

Медіа-центр «Лтава»

Print Friendly, PDF & Email [1]