- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Молітесь правді на Землі

У великій виставковій залі Полтавського художнього музею (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка проходить виставка “Молітесь правді на Землі”, присвячена
200-річчю Тараса Шевченка. В експозиції понад 100 живописних і скульптурних творів митців із різних куточків Полтавщини. Багато картин на сюжети “Кобзаря” підписано словами з шевченківських творів. Увазі шанувальників запропоновані й графіка та вироби декоративно-прикладного мистецтва. Чільне місце займають портрети Тараса Шевченка, полотна, на яких зображено краєвиди та садиби поміщиків Закревських і Лук’яновичів на Полтавщині, де гостював Тарас Григорович.
На відкритті виставки про Шевченка – поета і художника – вели мову ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Микола Степаненко, голова обласної організації НСХУ Юрій Самойленко, художник і бандурист Іван Новобранець.
Оскільки запропоновані на виставку твори не вмістилися у великій виставковій залі художнього музею, продовження експозиції – у салоні Національної спілки художників України по вулиці Жовтневій в обласному центрі.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]