- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Діалог з громадою

Чергове зібрання Народного віче, яке вібулося минулої середи у зеленій залі адмінбудинку по
вул. Жовтневій, 45, у Полтаві, розпочалося з найактуальнішого питання сьогодення – оборони Вітчизни. Група активістів Полтавського майдану об’їхала блокпости, розташовані на території області, ознайомилася з їхнім облаштуванням та умовами служби військових. Делегація залишилася цілком задоволена бойовим духом, настроями, бойовою готовністю вояків. Це справжні патріоти України, наголошували доповідачі. Населення та влада на місцях всіляко підтримують дислоковані в нашій області військові підрозділи. Водночас йшлося про необхідність надання допомоги побутовою та оргтехнікою, спорядженням.
Понад сім тисяч гривень на допомогу українському війську перерахували зі своєї заробітної плати працівники обласної ради – таким повідомленням розпочав свій звіт перед Народним віче голова обласної ради Петро Ворона. Депутатський корпус, апарат ради працюють у щільному режимі, адже нагромадилося чимало питань, які потребують негайного вирішення. Більшість із них буде розглянуто вже на наступній сесії обласної ради. Планується скорочення бюджету області, але навіть у цих складних економічних умовах його вдалося значно мінімізувати у порівнянні з тим, що очікувалося, – 3,5 відсотка. Головних галузей – освіти, охорони здоров’я, соціального захисту – це не торкнеться. Економії досягатимуть в першу чергу за рахунок зменшення видатків на утримання чиновників.
Петро Ворона також говорив про кадрову політику, ефективність роботи підприємств комунальної власності, ревізію свердловин на нафтогазових родовищах, про створення народними депутатами України групи “Полтавщина”, яка у Верховній Раді опікуватиметься проблемами регіону. Петро Ворона відповів на запитання присутніх.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]