- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Органік” – знак високої якості

У Полтаві при підтримці Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках проекту “Сприяння економічному розвитку та зайнятості”, що реалізується при фінансовій підтримці уряду Німеччини, відбувся “День органічної продукції Полтавщини”. Організаторами акції виступили департамент економічного розвитку облдержадміністрації, обласний благодійний фонд “Фонд розвитку громади “Ініціатива”, фундація Retail Academy. Це перший захід такого рівня й масштабу в нашій області, покликаний налагодити контакти між виробниками органічної продукції, представниками торгівлі, фермерами, науковцями, експертами та іншими учасниками органічного ринку, констатувала директор департаменту економічного розвитку Олена Адамович. Слід додати, що загалом на Полтавщині тільки 4 виробники мають сертифікати на виробництво органічної продукції, а в Україні – 127.
Зазначалося, що хоча вітчизняна торговельна мережа, через яку поширюються органічні продукти, зростає, та більшість точок продажу знаходяться в Києві й інших великих містах. Водночас у магазинах Полтави та області перелік органічної продукції досить обмежений. Тож метою проведення Дня органічної продукції перш за все було сприяння просуванню органічних продуктів харчування через роздрібні підприємства в нашому регіоні.
Учасники заходу також обговорили Закон України “Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини”, розглянули питання функціонування в нашій державі акредитованих сертифікаційних центрів, умови видачі сертифікатів на виробництво й реалізацію екопродукції та системи контролю її якості.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]