- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Голова обласної ради Петро ВОРОНА: “Якби в Україні було все так, як у Карлівці, то не було б Майдану”

Минулої суботи було велике свято – Православна Церква вшановувала пам’ять 40 святих мучеників Севастійських. Їхній духовний подвиг у далекі віки ніби перегукується із сьогоденням – мужністю і стійкістю українських військовиків, які залишилися вірними присязі, народу України, не піддаються фізичному й моральному тиску російських агресорів, які окупували АР Крим. Про це говорили перед початком Народного віче, що відбулося у Карлівці, на місцевому стадіоні. Тут зібралося більше тисячі мешканців райцентру й навколишніх сіл, щоб висловити свою думку щодо майбутнього керівництва району.
Як відомо, виконавчу владу в області очолив представник Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, тож і головами районних державних адміністрацій, напевне, мають бути представники учорашньої опозиції, а нині – влади. До присутніх на віче звернувся голова ради сільськогосподарських товаровиробників Василь Луцан. Він коротко охарактеризував суспільно-політичну ситуацію в районі та запропонував порядок денний зібрання, який був одноголосно затверджений. Першим узяв слово виконуючий обов’язки голови Карлівської райдержадміністрації Сергій Якуба:
– Ми прислухалися до думки громади, об’єднували всіх навколо добрих справ, – наголосив промовець. – За останні три роки відкрито шість дошкільних навчальних закладів і підготовлено всі умови для відкриття сьомого. Придбано 7 шкільних автобусів, і повністю вирішили проблему підвезення дітей. Ремонтувалися школи, лікарні, заклади культури, значну увагу було приділено медичній реформі, оновленню устаткування закладів охорони здоров’я. Для відпочинку людей облаштовано паркову зону біля стадіону, відновлено стадіон, парк імені Гагаріна. Відкрито центр адміністративних послуг. Одне слово, зроблено чимало корисних справ. Я хочу, щоб продовжувалися такі позитивні тенденції, щоб прийшли люди авторитетні, розумні, толерантні, які добре знають наш район, які вірою і правдою служитимуть громаді й збережуть та примножать нинішні надбання.
Ведучий Народного віче запропонував кандидатуру такої людини. Це – депутат обласної ради, очільник районної організації політичної партії “УДАР” Іван Коваль.
Карлівський міський голова Володимир Слєпцов наголосив, що депутати міськради не стояли осторонь подій, висловлювали свою позицію, направляли звернення у різні владні кабінети, щоб застерегти від непоправного.
– Батьківщина починається тут, у нашому місті, у рідному селі. Ми – господарі на своїй землі. У нас завжди було взаєморозуміння між усіма гілками влади, підприємствами і підприємцями. Завдяки цьому обладнаний пляж на березі Орчика. 840 тисяч гривень укладено в освітлення міста. Це втричі більше, ніж на початку каденції. Прокладено 2 кілометри водогону. Продовжується будівництво каналізаційної мережі, озеленення міста. Ми разом розбудовували Карлівку, розбудовували наш район…
Володимир Слєпцов також запропонував підтримати кандидатуру Івана Коваля на посаду голови РДА.
Засновник агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи” Юрій Кобченко з болем говорив про те, що окремі занадто полум’яні революціонери намагаються перекреслити все те добре, що вдалося зробити сільгосппідприємству за період його діяльності.
– Вони, два десятки чоловік, – громада. А хто тоді ми? Компанія “Докучаєвські чорноземи” минулого року в бюджет району заплатила 22 мільйони гривень. Усім пайовикам виплачено вчасно орендну плату, регулярно виплачується заробітна плата. 12 мільйонів гривень сплачено до Пенсійного фонду. Ми побудували і обладнали новий кондитерський цех, звели сучасний м’ясокомбінат, елеватор, будуємо відгодівельник на 10 тисяч свиней у Білухівці. Створили сотні нових робочих місць. Допомагаємо школам, лікарням, дитсадкам. Побудовані на берегах водойм три бази відпочинку, завершуємо четверту. Це що, не хороші справи? Чи ми не хочемо, щоб були справедливі суди, щоб не було хабарництва? Ми що, не того, що всі, хочемо? Я хочу, щоб були мир і порядок, щоб не було анархії. Будуть вибори – тоді вирішуйте голосуванням, кому які пости займати. А сьогодні я підтримую кандидатуру Івана Михайловича Коваля, якого знаю 30 років як розумну людину і успішного керівника.
Голова обласної ради Петро Ворона, який завітав на віче, наголосив:
– Я – за передачу влади мирним шляхом. Якби в Україні було все так, як у Карлівці, то й Майдану не було б. Але ж до недавніх пір міліція відверто зневажала людей, прокурори – “заробітчани”, податківець при зарплаті у 5 тисяч гривень за рік купує “Лексус”. А вище? Син Януковича нахабно відбирав у підприємців успішні об’єкти бізнесу. З усієї країни йшло висмоктування коштів у кишеню “сім’ї”. Донецькі були на всіх посадах, тому, коли піднявся народ, вони залишили свої владні пости і повтікали з награбованими капіталами. Я хочу, щоб самопожертва хлопців з Небесної сотні не була марною, щоб до влади на місцях прийшли фахівці, які об’єднають громаду. Це мають бути люди порядні, професіонали, патріоти. Я радий за ваш вибір, бо знаю Івана Михайловича Коваля давно як однопартійця, як людину із такими якостями. Дуже добре, що у Карлівці діяла Громадська рада, добре, що ви маєте намір оновити її склад сьогодні, щоб вона і контролювала владу, і підказувала, і радила. Бажаю вам злагоди і благополуччя, нехай процвітає ваша багата земля!
Петро Ворона вручив Почесну грамоту обласної ради лікарю сімейної медицини з Білухівки Хаміду Кадашову.
Керуючий Лип’янським відділком Олег Крутипорох, депутат районної ради Олег Бегмат також підтримали кандидатуру Івана Коваля на посаду голови РДА. Гість віче – селищний голова Нових Санжар Андрій Река – зазначив:
– Балотуючись до Верховної Ради, я побував у кожному селі Карлівського району, переконався, що живуть тут працьовиті, привітні, добрі люди. Ще працюючи у Чутовому, завжди вчився у карлівчан. І сьогодні є чому повчитися: толерантності у вирішенні важливих питань, співпраці з Громадською радою…
У ході зібрання порушувалися інші актуальні питання, звучала критика на адресу народного депутата України від місцевого виборчого округу Олексія Лелюка.
На Народному віче було також створено Громадську раду, яка контролюватиме діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району.

Сергій ГЛАДИР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]