- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Волинь” – “Ворскла” – 0:0

У черговому турі чемпіонату України з футболу в Прем’єр-лізі полтавська “Ворскла” у Луцьку зустрічалася із місцевою “Волинню”. У разі перемоги підопічні Віталія Кварцяного наздогнали б “Ворсклу” в турнірній таблиці. Й вони були дуже близькі до цього, але гості завдяки голкіперу Непогодову зуміли свої ворота залишити “сухими”.
У полтавців у звітному поєдинку через перебір жовтих карток були дискваліфіковані Дедечко і Сапай. Тож наставнику наших земляків довелося зробити певну ротацію складу. Так, у воротах залишився Непогодов, у захисті в центрі діяли Ткачук і Даллку. На лівому фланзі оборони дебютував Романчук, а на правий змістився Пердута. У центр півзахисту Сачко поставив Чеснакова і Скляра, яким допомагали Турсунов, Громов і Маркоскі. В атаці єдиний форвард – Яховіч. У запасі опинився Міщенко, але він з’явився на полі відразу після перерви, коли замінив інертного Турсунова.
Футболісти розпочали матч дуже спокійно і обережно. Без небезпечних моментів і ударів по воротах гра тривала до 35-ї хвилини. До цього часу команди потенційно загрожували одна одній лише після стандартних положень. А ось за 10 хвилин до закінчення першого тайму “волинянин” Бікфалві пробивав з 20-ти метрів по центру воріт, але відмінно зіграв Непогодов. Згодом Бікфалві не використав вихід сам на сам з воротарем нашої команди. Взагалі протягом перших 45-ти хвилин гравці виконали 12 кутових (з них господарі – 7, а гості – 5).
У другому таймі домінувала “Волинь”. У полтавців найактивнішим був правий захисник Пердута, а найнадійнішим – Непогодов. На 54-й хвилині “Ворсклу” врятувала стійка воріт. Пробивав знову Бікфалві. У ці хвилини перевага по ударах по воротах була 10:2 на користь “Волині”. У наших земляків м’яч взагалі не тримався, а командна гра була майже відсутня. Не підсилили гру в нападі й Міщенко та Бараннік, які вийшли на заміну.
Перший і останній дуже гострий момент у гостей був лише на 75-й хвилині, коли після розіграшу штрафного небезпечно пробивав Громов, але у ворота, на жаль, не влучив. Отже, нічия – 0:0. Полтавці не виграють вже у семи зустрічах поспіль. Востаннє команда Сачка перемагала ще 19 жовтня.
Після матчу наставник “ворсклян” зазначив, що його підопічним довелося боротися не тільки з суперником, а й із футбольним полем у Луцьку. Від дій своїх підопічних він очікував значно більше. Попереду – розбір матчу та робота над помилками.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Романчук, Ткачук, Даллку, Пердута, Чеснаков, Скляр, Турсунов (Міщенко, 46), Громов, Маркоскі (Бараннік, 68), Яховіч.
Результати інших матчів 22-го туру: “Шахтар” – “Дніпро” – 0:2, “Чорноморець” – “Таврія” – 0:0, “Динамо” – “Металург” З – 4:0, “Зоря” – “Металург” Д – 0:4, “Говерла” – “Карпати” – 1:0. Матч “Севастополь” – “Металіст” перенесено.
У суботу, 29 березня, у Полтаві “Ворскла” прийматиме ужгородську “Говерлу”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]