- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Зрада і обман – це страшно…

“Ми з чоловіком ровесники, прожили майже 25 років. Заробили на дві квартири, машину, здавалося б, чого ще – живи та радій. Але я стала помічати, що на роботі одна жіночка демонструє близькі стосунки з моїм чоловіком. Постійно вони десь разом бувають. Спочатку він переводив все на жарт, потім розсердився, почалися сварки, він став мене обманювати. Завершилося тим, що він пішов. Давно живе окремо, ми майже не спілкуємося, він все заперечував свою зраду, а потім нарешті зізнався. Попросив пробачення. Я не розумію, що йому потрібно. Хоче повернутися? Але ж не повертається.
Наталія, 46 років”.
Схоже, ваш чоловік все ще важлива для вас і потрібна вам людина, оскільки ви хочете зрозуміти мотиви його поведінки. Вас бентежить невизначеність. Поки ваш чоловік сам не відповість на ваші запитання, ніхто на них не відповість зі стовідсотковою достовірністю. Мотивів для обману в нього може бути багато, і вгадувати тут немає сенсу, адже можна помилитися. Спробуйте обговорити з ним це питання, сказати йому, що для вас важливо знати правду, що ви відчуваєте, коли він бреше, радить психолог Наталія Осипова.
Можливо, він піде вам назустріч і погодиться на відверту розмову. Тоді ви з’ясуєте свої стосунки. Якщо ні, що ж… Вам залишається зробити вибір – продовжувати страждати, ставити запитання і чути брехню або перестати це робити.
А може, ви зумієте докорінно переглянути ситуацію, щось змінити у стосунках, у своєму житті. Оновлена, ви спробуєте знову обговорити все, що трапилося, а може, й пробачите чоловікові, адже він вам не байдужий. Усе в ваших руках…

Print Friendly, PDF & Email [1]