- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Намалюй майбутнє України”

“Мир на землі – це затишок і тиша, це сміх дитячий і душі політ”, – яскравою ілюстрацією до таких поетичних рядків стала акція “Намалюй майбутнє України”, що відбулася на Соборній площі у Полтаві. Прямо на кам’яних відмостках біля дзвіниці Свято-Успенського кафедрального собору діти малювали своє мирне майбутнє.
– Кожна область одержала шматки полотна розміром п’ятдесят на п’ятдесят сантиметрів, і це є фрагменти розрізаних наметів київського Майдану, – розповідає голова обласної організації Національної спілки художників України Юрій Самойленко. – Ми також маємо п’ятдесят штук таких полотен.
Участь в акції взяли усі бажаючі полтавці, й не дивно, що це були переважно діти. Вони у своїх малюнках намагалися сказати в першу чергу про те, як палко люблять свою Україну і мріють жити у мирному світі. А разом із ними малювали свої сюжети – за умовами акції лише білими фарбами – художники Лариса Лукаш, Марина Рожнятовська, Світлана Лисяк.
– Паралельно ми проводимо конкурс плакатів “Ні – агресії, ні – Путіну!” – додає Юрій Самойленко.
Малюнки, створені під час акції в усіх областях, будуть відправлені до Києва на виставку, там із них складуть зображення карти України.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]