- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На шляху реформ

На базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського відбулася
ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція “Психолого-педагогічні та політичні проблеми у трансформаційних процесах українського суспільства”. Її тематика, зважаючи на революційні події в Україні, є надзвичайно актуальною. Перебуваючи на межі індустріального та інформаційного суспільств, наша держава застрягла на роздоріжжі розвитку. Навіть проголошення 2011-го Роком інформаційного суспільства та освіти не дало імпульсу до кардинальних змін, які б дозволили Україні нарешті вийти з кола “наздоганяючих” країн на світовому ринку праці та ресурсів і забезпечити гідне місце серед держав-лідерів. На жаль, допоки інформаційне суспільство багато в чому залишається радше популярним гаслом європейських декларацій, ніж реальною практикою. Досягнення цієї амбітної мети потребує системної цілеспрямованої роботи з модернізації більшості сфер життя вітчизняного соціуму. Саме визначення актуальних психолого-педагогічних, лінгвістичних і політично-правових проблем
та пошук оптимальних шляхів їх розв’язання і ставить за мету вищезазначена конференція. Ініціатором проведення цього заходу є кафедра психології, педагогіки та філософії факультету права, гуманітарних і суспільних наук КрНУ під керівництвом професора Тамари Поясок.
Цього року про участь у конференції заявили 19 ВНЗ України, запланувавши більше ста доповідей за чотирма напрямами: психолого-педагогічні та методичні засади підготовки фахівців; актуальні проблеми лінгвістики та навчання іноземним мовам; сучасні тенденції розвитку національної системи права та політико-правових відносин; проблеми розвитку інформаційного суспільства: історія та сучасність.
Обговорення цих проблем у широкому колі фахівців і студентів, на думку організаторів, дозволить створити умови для перетворення КрНУ на регіональний координаційний центр наукових розробок із психолого-педагогічної та політичної проблематики. У цьому прагненні посильну допомогу надають Київський національний педагогічний університет імені Бориса Грінченка, Інститут педагогічної освіти та освіти дорослих НАПН України, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, кременчуцька міська та районна влада.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]