- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Двобій лідерів

У Полтаві відбулися центральні матчі 12-го туру. Волейболісти лубенського “Фаворита” приймали принципового суперника – гравців сумського “Хімпрому”. До звітного поєдинку в цьому році сумчани були дуже незручним опонентом для підопічних Руслана Рубана. Так, у матчах першого кола у Сумах “Фаворит” поступився у двох матчах з рахунками 0:3 та 2:3. Відчутного удару “Фавориту” суперники завдали і наприкінці минулого року, коли вибили лубенців із розіграшу Кубка України. Тож матч очікувався із великим інтересом. І гравці не розчарували. Так, перший поєдинок для лубенців розпочався невдало. Гості виграли перший сет – 25:18. Але наші земляки оговталися, зрівняли рахунок (25:21), а потім видали просто феєричну гру. З блискучими подачами, ейсами, надійним блоком і невідпорними атаками. “Фаворит” продемонстрував найкращі матчі у сезоні. Як наслідок, дві перемоги із перевагою у десять м’ячів – 25:15. “Хімпрому” не вдалося вибороти хоча б одне очко.
Значно важче розгорталися події у матчі-відповіді. Суперники обмінювалися перемогами, причому з однаковими рахунками – 25:22 і 25:19. Доля другого поєдинку вирішувалася на тай-брейку. І тут лубенці знову продемонстрували свої найкращі якості – 16:14 і загалом 3:2.
По закінченні дуже задоволені були численні вболівальники “Фаворита”, а головний тренер Руслан Рубан подякував усім без винятку гравцям: “У першому матчі я побачив майже еталонну гру своїх підопічних. Це були достойні поєдинки лідерів чемпіонату. Радий, що змогли довести невипадковість нашого перебування на чолі турнірної таблиці. Хочу подякувати своїм хлопцям, мені приємно з ними працювати. Атмосфера в команді чудова. Планую пік форми нашої команди на початку серії плей-оф. Психологічно ж команда дуже стабільно виглядає”.
Наступні матчі наші земляки зіграють 28 лютого і 1 березня у Вінниці з місцевою командою “ВНАУ”.

Володимир СМЕТАННІКОВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]