- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Комунальні тарифи, транспорт, юридична допомога…

Різні напрямки роботи Громадської ради при Полтавській обласній держадміністрації та підсумки діяльності за минулий рік обговорили члени цього об’єднання на своєму зібранні.
– На жаль, однією з головних проблем, – підкреслив голова Громадської ради при ОДА Володимир Голуб, – є недостатня активність у наданні пропозицій Громадської ради до органів влади, винесенні на їх розгляд актуальних тем, що турбують людей. Більшість керівників підрозділів органів влади ще не звикли до того, що їм потрібно звітуватися перед громадськістю.
У 2013 році члени ГР долучалися до вирішення питань, що стосувалися підвищення комунальних тарифів у Полтаві, тарифів на проїзд. Виступаючи проти, змогли дієво вплинути на них. Працювали в рейдових бригадах з перевірки якості товарів, порушували теми роботи житлово-комунального господарства, соціального захисту, пільгового проїзду, роботи транспорту тощо.
Ми сьогодні маємо приміщення для юридичної консультації, підключили туди нотаріат, управління юстиції. Люди безкоштовно отримують компетентні відповіді, – зазначив Володимир Голуб. Серед питань, які зустрічаються найчастіше, – земельні, житлові, спадкові та інші.
Зважаючи на суспільну значимість святкування 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка, члени ГР винесли на своє засідання і “шевченківську” тему. Начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій поінформував громадських активістів про заходи, які відбулися й надалі відбуваються до визначної дати, зокрема це марафон читання творів Кобзаря у Міжнародний день рідної мови, презентація фільму, фестиваль мистецтв “Кобзарева стежина”, прем’єра вистави “Наймичка” тощо. Були також презентовані тематичні календарі, видані за кошти обласного бюджету. Електронний макет масштабного наукового видання “Тарас Шевченко і Полтавщина” представив один з авторів книги – Тарас Пустовіт.
– Ми аналізуємо і подаємо в книзі інформацію цікаву й оригінальну, яка може бути корисною широкому загалу. Думаю, ця книга стане гарним подарунком полтавцям, – зазначив дослідник.
Йшлося також про виконання профільної програми обласної ради, розвитку громадянського суспільства; про фінансування громадських організацій через конкурси проектів і програм; надання телеефіру громадським активістам і створення телепроекту “Голос громади”, ініціювання увічнення пам’яті нашого земляка Михайла Гаврилка – художника і скульптора, автора проектів пам’ятників Кобзарю. Громадська рада прийняла резолюцію про підтримку проголошення 9 березня Днем національного примирення.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]