- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Живописна ода полтавському краю

– Ти чому досі не в спілці? – посміхаючись, тисне руку Денису Городничому заслужений художник України Володимир Бенфіалов, вітаючи з відкриттям персональної виставки “Пробудження” у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка.
Ознайомитися із творчими доробками митця прийшли друзі, знайомі, учні й колеги з Полтавської дитячої художньої школи, де живописець свого часу навчався, а тепер сам викладає. Лунали компліменти і жарти, спогади про дитинство художника.
– Це вже друга персональна виставка у Полтаві, а загалом – четверта, – говорить Денис Городничий. – Експозиція присвячена полтавському краю. Я навмисне не брав натюрмортів чи пейзажів із Криму або виконаних за кордоном. Тут тільки полтавське небо і полтавська земля. Робота “Прабатьківщина”, яка брала участь у всеукраїнській виставці, символізує мої спогади, коли ще 6-річним хлопчиком приїздив до бабусі у село на літо. Центральним полотном експозиції є картина “Відчуття весни”.
Над роботами для виставки митець працював протягом трьох років.
– Малював натюрморти й портрети, але весь час повертаюся до пейзажу, – розповідає художник. – Я щирий у своєму мистецтві, не обманюю ні себе, ні людей. Малюю і за графіком, і за натхненням. Потрібно, щоби жоден день не минув задарма.
– Дениса я знаю давно, разом працюємо в художній школі, – говорить про колегу Володимир Бенфіалов. – На мою думку, в перспективі це – один із кращих пейзажистів Полтави.
Експозиція “Пробудження” працюватиме ще два тижні, де кожен любитель мистецтва зможе насолодитися вернісажем пейзажів і почерпнути частинку природи рідного краю.

Денис Городничий і учениці 3-го класу Полтавської дитячої художньої школи.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]