- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ветеранські проблеми

У Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада з питань реалізації в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, патріотичного виховання підростаючого покоління, упорядкування меморіалів, пам’ятників, пам’ятних знаків Великої Вітчизняної війни.
– У регіоні зроблено чимало в цьому напрямку, – зазначив на початку зібрання заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. – Ефективно функціонують департамент праці та соціального захисту населення, відповідні структури, місцеві органи влади. Але водночас є багато ситуацій, у яких маємо ще більше піклуватися про ветеранів. Існує проблема впорядкування обелісків, пам’ятних знаків, могил ветеранів ВВВ. Для ветеранів зберегти пам’ять про ті події, лишити згадки для майбутніх поколінь – одна з посутніх потреб.
Присутні на нараді обговорили необхідність проревізувати пам’ятники, пам’ятні знаки, скоординувати роботу в області по впорядкуванню могил ветеранів, зробити інвентаризацію давніх захоронень на рівні районів, не залишати поза увагою могили невідомих солдатів. Доручити догляд за могилами ветеранів школам, сільрадам, підприємствам, зробити постійні групи при кожній сільській раді для прибирання, підтримки нормального стану кладовищ. На великих міських цвинтарях виділити сектори для поховання учасників бойових дій та інвалідів війни. Залучати ветеранів до патріотично-виховної роботи з молоддю, створивши умови і можливості для їхньої участі в тематичних заходах.
– За Державною цільовою національно-культурною програмою пошуку й упорядкування поховань жертв війни і політичних репресій, розрахованою на 2014 – 2016 роки, утверджений певний комплекс дій, створена спеціальна обласна комісія, завданням якої є вирішення тематичних питань і розробка відповідних заходів. Наступного тижня на засіданні останньої будуть сформовані доручення для органів місцевого самоврядування і відповідних служб регіону, – зауважив директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Олександр Тонков.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]