- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавський тур Віталія Кличка

У рамках всеукраїнського туру минулої суботи Полтаву відвідав лідер політичної партії “УДАР”, народний депутат України Віталій Кличко. Він поклав квіти до меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам, зустрівся з однопартійцями, провів прес-конференцію для ЗМІ, взяв участь у народному віче.
Відкриваючи прес-конференцію, Віталій Кличко озвучив програму-максимум своєї політсили та своє бачення поточного моменту. Вийти на Майдан людей змусила політична ситуація, і сьогодні головне – не євроінтеграція, а зміни життя в країні. Нині партійною структурою робиться усе, щоб не було тиску на людей, щоб проти них не використовували фізичну силу. Віталій Кличко засудив використання силових структур у політичному протистоянні, закликав журналістів, від яких у цей непростий час залежить дуже багато, до виваженості й об’єктивності.
На його думку, є два шляхи виходу з кризи. Це повне перезавантаження влади, де ключовим моментом мають бути дострокові президентські вибори, та розподіл повноважень задля балансу влади, повернення до Конституції України 2004 року.
Віталій Кличко відповів на запитання журналістів.
***
DSC_0307 [1]Навпроти обласної ради, недалеко від проїжджої частини, встановили невелику сцену, поруч із нею розташували автівку, обладнану аудіоапаратурою, гаслами “Вірте в Україну. Вірте в себе”, “Україна – це Європа” й міні-майданчиком на даху, з якого потім зверталися до полтавців Віталій Кличко та активісти місцевого майдану, зокрема народні депутати України Сергій Каплін, Юрій Бублик, Олег Сиротюк, а також віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський.
Розпочалося народне віче традиційно з Державного Гімну й молитви за Україну, після чого перед натовпом, що майорів державними стягами й прапорами опозиційних політичних сил, виступив Віталій Кличко:
– Тільки з боротьбою ми зможемо перемогти. Іншого шляху немає. Просто чекати змін не вийде – уже чекаємо досить довго, а результату жодного. Немає значення, якою мовою спілкуємось, в якому регіоні мешкаємо. Люди хочуть жити там, де є закони, справедливість, нормальні стандарти життя, впевненість у тому, що є робочі місця, достойна заробітна платня, нема розбіжностей між людьми. Ми всі українці. Усі хочемо жити у сучасній країні й будувати тут європейські стандарти.
Руслан Кошулинський як вибачення за своє запізнення й подарунок водночас розповів полтавській громаді кілька злободенних майданівських анекдотів, яких ще не чули навіть у Києві, плавно перейшовши на розмову про позитиви та здобутки Євромайдану – патріотизм, солідарність, високі політичні свідомість і культуру, неймовірну силу духу, відчуття себе українцями.

Анна ВАСЕЦЬКА
Віктор КІКОТЬ
Анна Чапала (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]