- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вимога виконати рішення суду

Голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко учора в ОКІА “Новини Полтавщини” оприлюднив заяву представникам ЗМІ, в якій вимагає від лідерів опозиційних політичних сил Ворони Петра Васильовича, Чабановського Романа Олександровича, Головка Валерія Анатолійовича виконати рішення суду та звільнити захоплене приміщення.
“Шановні земляки!
Жителі Полтавщини вкрай стурбовані ситуацією, що склалася в області, – йдеться у заяві. – Про це свідчить багатотисячний мітинг “Збережемо Україну”, що відбувся 8 лютого 2014 року.
Нагадаю, що 25 січня 2014 року представниками полтавського “євромайдану” здійснено захоплення приміщення сесійної зали обласної ради. На силові дії організатори пішли свідомо, переслідуючи свої політичні цілі. А значна частина протестувальників навіть не розуміє наслідків скоєного. На цей час незаконне утримання приміщення продовжується.
Я неодноразово звертався до керівників протестів. Наголошував на необхідності дотримання протестувальниками норм чинного законодавства.
Сьогодні відбулося судове засідання, де розглянуто цивільну справу щодо усунення перешкод у користуванні комунальним майном. Суд прийняв рішення стосовно виселення осіб, які знаходяться в приміщенні зали засідань обласної ради.
Як голова обласної державної адміністрації, вимагаю від лідерів опозиційних політичних сил Ворони Петра Васильовича, Чабановського Романа Олександровича, Головка Валерія Анатолійовича виконати рішення суду та звільнити захоплене приміщення.
Наголошую на персональній відповідальності організаторів захоплення адмінбудівлі за життя і здоров’я людей, яких вони підбурили на незаконні дії.
Ті, хто порушує чинне законодавство, повинні ясно усвідомлювати наслідки своїх вчинків”.

Print Friendly, PDF & Email [1]