- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Туристичну Полтавщину презентують у Росії

Прихід Інтернету в Україну відкрив перед його користувачами великий простір нових можливостей у різних сферах життя. Одним із найбільш яскраво виражених сучасних економічних трендів, породжених Інтернетом, є економіка спільного споживання.
Її прикладами є бібліотеки, магазини секонд-хенду, так звані “блошині ринки”, прокати автомобілів, спортивного спорядження
і т.д.
Під час чемпіонату з футболу Євро-2012 українці отримали можливість легко пропонувати мандрівникам з усього світу спальні місця або гостьові кімнати у своїх будинках.
Міжнародний центр інтеграції та розвитку нещодавно провів на території Грузії тренінг із теми “Спільне споживання” в рамках програми “Молодь у дії”.
Упродовж тижня молодь з України, Грузії, Азербайджану, Вірменії, Чехії, Франції, Італії й Іспанії слухала лекції про те, як можна обмінюватися речами, знаннями та послугами. Полтавщину представляла делегація з Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського у складі спеціаліста відділу міжнародних зв’язків та зв’язків із громадськістю Ірини Ануріної та двох студентів – Андрія Волинця й Тетяни Хребтової.
– На тренінгу ми не тільки збагатилися знаннями, а й познайомилися з однодумцями, – розповіла Ірина Ануріна. – Виявляється, у багатьох містах США і Європи вже є люди, готові через Інтернет здавати власні квартири, позичити свій автомобіль чи велосипед та познайомити з містом. Водночас коли я кудись поїду, то зможу також запропонувати власне майно в користування тим, хто цього потребує, і таким чином трохи підзаробити.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]