- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Молодий агроном, чарівна мрійниця…

Миргородчанка Оксана Клименко – енергійна й цілеспрямована дівчина, яка освоює спеціальність агронома відразу в двох площинах: і в теорії, і на практиці. Вона працює у місцевому ТОВ “УКРЛАТАГРО” і навчається у магістратурі Полтавської державної аграрної академії. Наразі все складається так, як Оксані й мріялося: обов’язки агронома подобаються, й перше робоче місце тільки сприяє бажанню набувати досвід і рухатись по безкінечній висхідній фахового удосконалення.
Невпевненість перших робочих буднів була пов’язана хіба що з тим, що коло буденного спілкування тендітної дівчини складають переважно вправні, дужі чоловіки, які керують потужними сучасними тракторами, комбайнами… Спочатку, усміхається Оксана, було відчутно, що і їм непросто серйозно сприймати такого молодого фахівця. Утім холодок зніяковіння швидко вивітрився. Найкращі ключі до порозуміння з людьми – це повага і ввічливість, переконалася дівчина.
Приємне враження справило й те, що на службовий автомобіль, який закріпили за Клименко в господарстві, не знадобився водій. Поява біленької “Ниви” серед полів асоціюється у працівників сільгосппідприємства тільки з усміхненою, приязною Оксаною. У родині вона – перший агроном. Батько, Віктор Петрович, працює у будівельній галузі, мама, Ніна Олексіївна, – в санаторно-курортній. Домашнє захоплення жіночої половини сім’ї – кімнатні квіти. З легкої руки господинь все приймається і росте, як з води, – навіть найекзотичніші орхідеї та пальми. Дивлячись на них, Оксана мріє здійснити подорож до Єгипту, щоб на власні очі побачити його чудесні піраміди.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]