- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Будівничий і патріот

У  Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відкрилася фотовиставка, присвячена пам’яті Почесного громадянина Полтави, багаторічного міського голови, народного депутата України кількох скликань Анатолія Кукоби. Минуло три роки відтоді, як Анатолій Тихонович пішов із життя. На вернісажі “Із сімейного альбому Анатолія Кукоби” представлені фото, надані його вдовою Вірою Кальник, які раніше не демонструвалися широкому загалу.
З нагоди відкриття фотовернісажу в залі Галереї мистецтв зібралося чимало полтавців.
Директор художнього музею – Галереї мистецтв Ольга Курчакова зазначила, що Анатолій Тихонович, корінний полтавець, завжди прагнув, щоб кожний городянин був патріотом свого міста. І сам був закоханий у Полтаву.
Тому в обласному центрі продовжуються розпочаті ним починання, втілюються його ідеї. Курсують новими лініями тролейбуси, радують людей красені-храми й інші новобудови, у тому числі й сама Галерея. Працює фонд захисту і підтримки талановитих дітей, що свого часу заснований Анатолієм Кукобою, а зараз носить його ім’я.
Багато теплих слів про видатного полтавця сказали Віра Кальник, нині голова названого фонду, а також співзасновник фонду, заслужений художник України Микола Підгорний, історик, заслужений діяч науки і техніки України Олександр Єрмак, який працює над книгою про Анатолія Кукобу, інші присутні.
IMG_8159 [1]– Це спільний проект, здійснений із Вірою Кальник, у якому представлені роботи кількох полтавських фотографів – заслужених журналістів України Валерія Черкаса і Павла Здоровила, Володимира Білима, мої і мого сина Іллі, – зазначив ініціатор і організатор виставки Сергій Назарків. – Хотілося показати Анатолія Тихоновича як людину, як будівничого і парламентарія. Це – репортажні фото, це – наша історія, яку, на мій погляд, мають знати наші нащадки.
На світлинах – активний, усміхнений Анатолій Тихонович знятий із різними людьми – президентами, міністрами, депутатами, іноземними послами, відомими артистами, спортсменами, ветеранами і з простими будівельниками, робітниками, молодими мамами, дітьми…
Анатолій Кукоба все життя підтримував дітей. Тому світлим нагадуванням про його добрі справи стали виступи дитячих колективів Малої академії мистецтв.
Фотовиставка працюватиме до 2 лютого.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]