- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інвестиції в духовне майбутнє нації

Питання реалізації завдань Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення національної єдності та громадянської злагоди в контексті відзначення Дня Соборності та Свободи в Україні й 95-ї річниці проголошення Акта Злуки було одним із основних на черговій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Олександра Удовіченка. Участь у її роботі взяв голова обласної ради Іван Момот.
Доповідач – директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Микола Перепелиця – зазначив, що ці дати нагадують про необхідність врахування уроків історії і є грунтовною основою для проведення відповідної інформаційної роботи. Заклик до консолідації на благо держави і народу став незмінним лейтмотивом публічних виступів Президента України Віктора Януковича. Заходи, які здійснюються в області, спрямовуються на усвідомлення того, що державотворчі процеси сьогодні можуть продовжуватися лише через глибоку модернізацію держави і суспільних відносин. Яскравим прикладом цілеспрямованої реалізації в області Президентської Програми “Україна – для людей”, його соціальних ініціатив може бути позитивна динаміка розвитку краю. В області успішно реалізується Комплексна Програма сприяння розвитку громадянського суспільства.
Заходи, приурочені до пам’ятних дат, проводяться в області постійно. Це тематичні виставки в закладах культури та освіти, “круглі столи”, конференції, інформаційні бесіди тощо, спрямовані в першу чергу на патріотичне виховання молоді, осмислення історичного досвіду боротьби українців за свободу, незалежність, державність.
Емоційним і переконливим був виступ голови громадської ради при ОДА Володимира Голуба, який висловив глибоке занепокоєння загрозою миру і громадянській злагоді, яка виникла в Україні.
Учасники апаратної наради також розглянули питання стосовно забезпечення заходів з профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. За інформацією директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака, нині рівень захворюваності серед населення далекий від епідемічного порога. Водночас в області здійснено низку заходів для попередження поширення захворювань: рівень вакцинації найвищий за усі попередні роки й один із кращих серед регіонів України, створено необхідний запас ліків, проведено навчання кадрів, створено відповідні мобільні групи, у лікувальних закладах організовано необхідні ліжко-місця та бокси. Здійснюється належна інформаційно-роз’яснювальна робота.
У своєму виступі, аналізуючи суспільно-політичну ситуацію в країні, Олександр Удовіченко наголосив на чіткій і злагодженій роботі усіх служб, причетних до забезпечення життєдіяльності краю, і чесному, повному, об’єктивному висвітленні подій, які відбуваються на Полтавщині та в країні, у засобах масової інформації.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]