- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

В одній родині – три кандидати у майстри спорту

Юна мешканка Стасів Диканського району Марія Шерстюк та її на чотири роки молодші сестрички-близнючки Наталія й Олександра Максименко – розумниці й красуні, вольові й трудолюбиві дівчата. Мабуть, саме дві останні риси й стали визначальними у тому, що всі вони – кандидати у майстри спорту з гірських лиж. Наташа і Саша – студентки першого курсу Полтавського технікуму споживчої кооперації. Однак занять в обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву імені О. Бутовського не полишають. Вони брали участь у багатьох змаганнях, мають чимало нагород.
Маша – студентка-п’ятикурсниця Полтавського університету економіки і торгівлі, свого часу вона теж займалася в гірськолижній школі. Відтоді гірські лижі стали невід’ємною частиною її життя. Третій рік поспіль Маша достроково здає зимову сесію і в сезон працює інструктором на гірськолижному комплексі “Буковель”, що на Івано-Франківщині. Серед арсеналу її нагород вже є вісім “буковельських” відзнак.
А ще сестрички в’яжуть і вишивають, варять смачнющі борщі й печуть пиріжки. Здається, немає такого, чого б вони не вміли. Встигають і вдома допомогти, і дідуся та бабусю провідати, і на дискотеку збігати нагоди не минають.
Марія, Наталія й Олександра – гордість матусі – Стасівського сільського голови Таїсії Шерстюк. Другою мамою дівчата вважають улюбленого тренера Оксану Неводничу, яка сама закохана у гірські лижі й свою любов уже багато років передає вихованцям. А ті, навіть залишивши стіни школи, не забувають науки, підкорюють усе нові траси і крутосхили, переганяючи вітер.

Світлана ГЛУШКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]