- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рік дитячої творчості

Дошкільні дитячі заклади Полтавщини нині відвідують 88,5 відсотка малюків – майже 46 тисяч дітлахів, які виховуються у понад 600 ДНЗ. У 2013-му в області відкрили 13 дитсадків і 4 НВК. Найбільше – у Полтаві, Великобагачанському, Кобеляцькому, Козельщинському, Лохвицькому, Миргородському, Полтавському, Семенівському та Хорольському районах, наголосив заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко на прес-конференції на тему виконання в області нових соціальних ініціатив Президента України щодо всебічного розвитку кожної дитини.
– При загальноосвітніх навчальних закладах за кошти місцевих бюджетів та батьківські гроші діють 2 тисячі 390 гуртків, секцій та об’єднань, до яких залучено понад 39,5 тисячі учнів. На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича для того, щоб забезпечити доступність позашкільної освіти школярам із сільської місцевості, відкрили філію обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді при Світлогірській школі Кобеляцького району та відновили роботу Решетилівської районної ДЮСШ, – зазначив Валерій Пархоменко.
В області збережена мережа шкіл естетичного виховання. Протягом Року дитячої творчості, яким був оголошений 2013-й, у музичних школах відкрили відділення, де, крім початкової музичної освіти, вихованці здобувають ще й хореографічну, художню, театральну.
На прес-конференції зазначалося, що протягом 2012–2013 навчального року в комплексі “Ерудит” Кременчуцького району навчалися й оздоровлювалися 1 тисяча 260 учнів. Кращі вихованці центру науково-технічної творчості учнівської молоді представляли нашу область на міжнародних і всеукраїнських конкурсах, присвячених 85-й річниці руху юних техніків України, та отримали високі результати.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]