- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рідна пісня окрилює

У  концертному залі Козельщинської дитячої музичної школи пройшов благодійний концерт заслуженої артистки України Тетяни Мудрої. Подія ця особливо дорога для краян, адже співачка – наша землячка, жителька селища міського типу Нова Галещина. Свої взаємно щирі почуття до глядачів артистка засвідчила у теплій назві концерту – “З любов’ю до Вас…”

Багато зусиль для того, щоб творче дійство відбулося, доклала директор Козельщинської дитячої музичної школи Тетяна Крамаренко. Участь у концерті взяли кращі учні та колективи музичної школи. Як завжди, на висоті був викладацький вокальний ансамбль “Глорія” (керівник – Тетяна Крамаренко), який шанують і люблять далеко за межами району. Віртуозною грою вразив глядачів викладач музичної школи, дипломант Міжнародного конкурсу піаністів-імпровізаторів імені Дмитра Тьомкіна Степан Литвин. У його виконанні прозвучала авторська композиція “Зміни настрою”. Запам’яталися глядачам і неодноразові лауреати обласних конкурсів баяніст Олег Нестерович та валторніст Андрій Зімній. По-новому прозвучала “Подоляночка” у виконанні кларнетиста Богдана Микитенка. Гру учнів-інструменталістів супроводжували концертмейстери Наталя Василенко та Оксана Безугла. Шквалом оплесків зустріли глядачі “Лібертанго” Астора Пьяццолли у виконанні лауреата обласного конкурсу “Веселка” – ансамблю баяністів “Елегія” (керівник – Олександр Чопенко). Елегантним і хвилюючим був виступ дуету Ольги Писаренко та Оксани Безуглої. Якісний звук, як і на всіх заходах цього навчального закладу, забезпечував звукооператор Костянтин Давиденко. Учні та викладачі музичної школи засвідчили, що впевнено підкоряють вершини виконавської майстерності.
Багато творчих подарунків підготувала для земляків Тетяна Мудра. Звучали романс, українська сучасна лірика, авторська пісня, шансон. Зал дякував співачці все гучнішими й гучнішими оплесками. Авторові цих рядків уперше довелося почути Тетяну Мудру кілька років тому – на святкуванні  40-річчя Козельщинської дитячої музичної школи. Вона заспівала тоді лише одну композицію, але надовго запам’яталася своїм чарівним, глибоким, задушевним голосом. Відразу стало зрозуміло, що в неї буде велике творче майбутнє. Минули роки вельми напруженої праці, і вокальний талант нашої землячки почав розквітати.
З великою приємністю вона сьогодні згадує знаковий для себе 2008 рік і Всеукраїнський фестиваль сучасного українського романсу “Осіннє рандеву”, який традиційно проходить у Миргороді. Конкурсантів оцінювало поважне журі. До його складу входили видатні діячі культури і мистецтва: Ганна Чубач, Зоя Кучерява, Лілія Сандулеса, Ніна Шестакова, Павло Дворський, Вадим Крищенко, Фермій Мустафаєв, Віктор Пилипець. Головою журі був Мар’ян Гаденко, почесним головою – корифей пісні Дмитро Гнатюк.
Потім настав час інших конкурсів, фестивалів, концертних зустрічей із численними глядачами. А згодом з’явилися власні вірші, які допоміг перетворити у співану поезію творчий наставник Тетяни Мудрої – поет, композитор, співзасновник багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів, народний артист України Мар’ян Гаденко. Дебют Тетяни Мудрої, уже як автора і виконавиці, відбувся в 2010 році в рамках Всеукраїнського пісенно-поетичного фестивалю “Рідна мати моя” у місті Обухів Київської області. А в 2013 році Тетяна стала переможницею цього ж конкурсу як автор пісні “Батьки”, яку виконала актриса театру і кіно, солістка ансамблю пісні і танцю МВС України Ганна Петраш. Незабаром Тетяні Мудрій запропонували стати членом Асоціації діячів естрадного мистецтва України. А згодом їй було присвоєне звання заслуженої артистки України.
Нині наша талановита землячка співпрацює з солістом легендарного вокально-інструментального ансамблю “Пламя” (м. Москва) Станіславом Черемухіним, з яким вона формує україномовний репертуар для талановитого російського співака Ярослава Дронова. Тетяну Мудру запрошують у журі різних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
На концерті в Козельщинській дитячій музичній школі Тетяна Мудра довела, що попри те, що її талант цінують і в столиці, має за щастя залишатися вірною отчій землі та її добрим людям. Глядачам хотілося, щоб феєричне дійство не завершувалося. Присутні були вдячні ще одному своєму землякові – Івану Бондарю, керівникові фермерського господарства “Лаванда”, який надав спонсорську допомогу в організації концерту. За його кошти дитяча музична школа має намір придбати акордеон. Після концерту Тетяна Мудра запросила вихованців дитячої музичної школи до солодкого  столу.
На адресу співачки прозвучало багато щирих слів вдячності від шанувальників її творчості.

Олександр Синягівський
Член Національної спілки
журналістів України

Print Friendly, PDF & Email [1]