- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обсяги виробництва зростають

Для провідних машинобудівних підприємств Кременчука минулий рік був досить важким і нестабільним. Зокрема з конвеєра Кременчуцького автомобільного заводу в першому півріччі зійшло усього 328 важковаговиків. Натомість у другому півріччі ситуацію вдалося змінити на краще. Як повідомляють у прес-службі підприємства, обсяги виробництва за цей період зросли удвічі. Тож на кінець 2013-го загальний обсяг вироблених автомобілів сягнув 930 одиниць, що на 15 відсотків більше від показників попереднього року. Цього вдалося досягти за рахунок виведення на ринок нових моделей і модифікацій “КрАЗів”, підвищення їхньої якості, формування пільгових умов продажу, оптимізації цін і пошуку нових ринків збуту.
Робота підприємства була зосереджена на виконанні зовнішньоекономічних контрактів і випуску продукції на умовах кооперації. Зокрема виробництво литва зросло на 28 відсотків, загальне виробництво запчастин – на 37 відсотків у порівнянні з 2012 роком.
Значним досягненням минулого року на підприємстві вважають і завершення роботи щодо сертифікації цілого сімейства нових “КрАЗів” з кабіною над двигуном і інтегральним пластиковим капотом. Досить успішними були й експлуатаційні випробування зерновоза-автопоїзда “КрАЗ-6511С4” екологічного класу “Євро-4” з низьким споживанням пального та екологічний автомобіль-шасі “КрАЗ-5401К2” з газовим двигуном Daimler класу “Євро-5” під установку різноманітних типів комунальних механізмів.

Ніна ПАНЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]