- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Толерантність як запорука майбутнього

У  рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” та Тижня правознавства у Полтавському кооперативному технікумі викладачі циклової комісії юридичних дисциплін разом зі студентами-правознавцями провели засідання “круглого столу” на тему “Толерантність як нетерпиме ставлення до насильства”. Цій події передував творчий конкурс емблем про толерантність, у якому з особливим інтересом змагалися студенти навчального закладу.
“З історії поняття “толерантність”, “Насильство в сучасному суспільстві”, “Проблема насилля в сім’ї” – такі тематичні питання висвітлили для однолітків студенти-доповідачі Катерина Іващенко, Яна Харитонова та Олександра Яіцька. Викладачі Світлана Перун, Тетяна Северенчук, Дмитро Стрілко роз’яснювали молоді, чому в сучасному суспільстві прогресу, інновацій та передових технологій людям так важко залишатися толерантними, й радили те, звідки черпати стимули, щоб протистояти збайдужінню й жорстокості, передусім у власній поведінці. Наголошували на тому, що звести до мінімуму рівень напруженості й нетерпимості у міжособистісних стосунках можна тільки спираючись на норми моралі та права. Окремо йшлося про актуальну нині проблему насильства в молодіжному середовищі.
Участь у засіданні “круглого столу” взяв старший оперуповноважений сектора кримінальної міліції у справах дітей Полтавського міського управління міліції Віктор Горобій. Він закликав присутніх не бути байдужими до фактів насильства та виявляти терпимість до навколишніх. Підсумував засідання директор технікуму Віктор Іноземцев. Він наголосив, що тема “круглого столу” є особливо актуальною в умовах нинішньої суспільно-політичної ситуації в Україні.
Студенти дискутували про добро й зло, насильство й терпимість, а на завершення зустрічі прикрасили “Ялинку толерантності” – як символ взаєморозуміння, любові та поваги один до одного в новому 2014 році.

Ольга НЕСТЕРЕНКО
Викладач Полтавського кооперативного технікуму

Print Friendly, PDF & Email [1]