- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Гармонія” – задля здоров’я маленьких пацієнтів

В  анестезіологічному відділенні з ліжками для інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні відбулася приємна подія – вручення медичного обладнання від благодійника – генерального директора ТОВ “Лубенський молокозавод” Володимира Дороша. Це прилад вартістю 50 тисяч гривень, який контролює життєдіяльність організму і миттєво подає звуковий сигнал у разі найменших відхилень у роботі серця, кисневому забезпеченні та інших життєво важливих показниках. Придбаний він за кошти, зібрані в ході благодійного концертного туру “Поділись своїм серцем”, присвяченого шляхетній справі допомоги маленьким пацієнтам. Музичні вечори пройшли завдяки підтримці відомої торговельної марки “Гармонія”.
Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Коваль наголосив:
– Поєднання зусиль держави та приватного бізнесу в підтримці медичної галузі дуже важливе. Хотілося б, щоб таких спонсорів, як Володимир Дорош, було ще більше. Медицина має у нас пріоритетний статус: усі кошти, що заощаджуються в обласному бюджеті, а також державні й спонсорські йдуть на розвиток закладів охорони здоров’я.
Вручаючи обладнання, Володимир Дорош зазначив:
– Це – подарунок усього творчого колективу гурту “Гармонія”. До нас на підприємство звертаються десятки людей за фінансовою допомогою на лікування дітей, тому хочеться допомагати більш ефективно: не одиницям, а одразу багатьом. У наступному році ми обов’язково повторимо такий тур, щоб іще більше людей залучити до благодійності через мистецтво.
Як пояснили виконуюча обов’язки головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Ніна Козяр, завідуючий відділенням Олександр Варяниця, прилад, подарований благодійником, багаторазового використання і буде задіяний цілодобово на увесь період перебування маленьких пацієнтів у реанімаційному відділенні. У ході урочистостей Володимиру Дорошу було вручено почесну відзнаку за активну благодійну діяльність.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]