- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поглиблення українсько-грузинських стосунків

Полтаву відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба. Відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка та голови обласної ради Івана Момота із керівником грузинської дипломатичної місії в нашій країні. Керівники області поінформували про економічний та культурний потенціал Полтавського краю. У ході зустрічі обговорено шляхи розвитку партнерських стосунків між Україною та Грузією на рівні регіонів, зокрема у культурно-мистецькій галузі, туризмі, оздоровленні дітей. Сторони виявили взаємну зацікавленість у подальшій співпраці, зазначили готовність сприяти поглибленню взаємовигідних стосунків.
– Незабаром ми організуємо презентацію туристичних можливостей Грузії, – зазначив пан Уклеба. – Плануємо провести презентації у Полтаві, Харкові, Донецьку, Луганську.
Пан Посол позитивно відгукнувся на пропозиції щодо поглиблення взаємного співробітництва у сфері оздоровлення дітей, із цікавістю сприйняв повідомлення про те, що вже налагоджується відповідна робота з керівництвом грузинського міста Боржомі. Пан Уклеба ознайомився з організацією навчально-виховного процесу в Полтавському університеті економіки і торгівлі та роботою грузинського культурно-освітнього центру університету. Він високо оцінив розвиток взаємовигідних стосунків і діяльність грузинської діаспори на Полтавщині.

Віктор ТАРАНЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]