- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Адміністративні послуги стануть доступнішими

Нагальні питання життєдіяльності народногосподарського комплексу області розглядалися на розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації, яку провів голова ОДА Олександр Удовіченко. В роботі колегії взяв участь голова обласної ради Іван Момот.
Традиційно перед початком роботи зібрання керівники області вручили групі представників полтавської громади почесні відзнаки. Зокрема орден Данила Галицького – Лубенському міському голові Олександру Грицаєнку; медаль “За працю і звитягу” – бригадиру  акціонерного товариства “Вепр” міста Кременчука Віктору Ковалю. Почесною грамотою Кабінету Міністрів України відзначено голову Семенівської районної державної адміністрації Валерія Книша, директора Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Миколу Чабана; Подякою Прем’єр-міністра України – головного спеціаліста відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Ганну Шпортун. Присвоєно почесні звання: “Заслужений економіст України” – голові правління акціонерного товариства “АВТОКРАЗБАНК” Ігорю Полховському; “Заслужений працівник культури України” – керівнику зразкового ансамблю народного танцю “Відродження” Машівського районного будинку культури Ларисі Томшинській; “Заслужений лікар України” – начальнику Полтавського обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни обласної ради Сергію Голубєву; “Заслужений працівник промисловості України” – головному інженеру акціонерного товариства “Кременчуцький завод технічного вуглецю” Геннадію Гончаруку.
***
Нині в повному обсязі та з дотриманням чинного законодавства розпочали роботу 28 Центрів адмінпослуг, які повноцінно запрацювали значно раніше, ніж це передбачено Законом України “Про адміністративні послуги”. Фахівцями Центрів уже надано близько 15 тисяч адмінпослуг. Через відділення УДППЗ “Укрпошта” надано 1350 адмінпослуг, зазначила, доповідаючи про впровадження в області Закону України “Про адміністративні послуги”, директор департаменту економічного розвитку ОДА Олена Адамович. Вона також поінформувала, що ще не відкрито Центри в Оржицькому та Чорнухинському районах. Не забезпечено повноцінне функціонування таких установ і в ряді інших районів. Вирішити всі проблеми в цьому питанні до 1 лютого 2014 року зобов’язав керівників відповідних обласних відомств і районів голова ОДА Олександр Удовіченко.
Обговорили на колегії також стан виконання обласної програми “Забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на IV квартал 2011–2013 років” та відповідного Закону України. Усього на реалізацію заходів обласної Програми протягом 2012– 2013 років із коштів обласного бюджету, за інформацією виконуючого обов’язки директора департаменту охорони здоров’я ОДА Юрія Курилка, було виділено майже 10 мільйонів гривень. Основні зусилля медиків зосереджувалися на профілактичній цільовій роботі серед груп найбільшого ризику, профілактиці передачі ВІЛ від матері до дитини, тестуванні та консультуванні населення, інших аспектах. Ішлося також про обстеження громадян, профілактику та лікування хворих на туберкульоз, СНІД та ВІЛ-інфекцію в установах пенітенціарної системи.
Про виконання органами Пенсійного фонду області норм Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” в частині передачі адміністрування єдиного внеску органам Міністерства доходів і зборів України доповів начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко. За його словами, протягом майже трирічного періоду органи Пенсійного фонду області стабільно виконували планові показники зі сплати єдиного внеску і на момент передачі функцій у жовтні 2013 року досягли позитивних результатів з мобілізації коштів до фондів соціального страхування. Так, за січень – вересень 2013 року надходження коштів єдиного внеску становили майже 4,5 мільярда гривень, що на 5,6 відсотка більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Це створило належну фінансову основу для передачі функцій органам Міністерства доходів і зборів та сприяло успішній реалізації в області завдань, спрямованих на реалізацію в державі масштабного проекту зі створення нової моделі соціального страхування. Нині особлива увага приділяється якісному інформаційному забезпеченню та мобільному обслуговуванню громадян у питаннях надання пенсійних і соціальних послуг.
На колегії також було підбито підсумки роботи системи цивільного захисту населення області в 2013 році та визначено основні завдання на 2014 рік. Зокрема за одинадцять місяців минулого року виникло 2818 надзвичайних подій, із них надзвичайних ситуацій – 6, що на 16 відсотків менше відповідного показника минулого року.
Із розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]